ΝΑΤΟ: Ολοκληρώθηκε η άσκηση κυβερνοάμυνας «Cyber Coalition 2022»

ΝΑΤΟ: Ολοκληρώθηκε η άσκηση κυβερνοάμυνας «Cyber Coalition 2022»

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση αποτελεί τη σημαντικότερη άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ και διευθύνεται από το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άσκηση «Cyber Coalition 2022» διεξήχθη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση αποτελεί τη σημαντικότερη άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ και διευθύνεται από το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (Cooperative Cyber Defence Center of Excellence) του ΝΑΤΟ στο Ταλίν της Εσθονίας.

Από ελληνικής πλευράς, συντονίζεται και παρακολουθείται από τη Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ και σε αυτήν συμμετείχε προσωπικό τόσο του Διακλαδικού Κέντρου Επιχειρήσεων Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ όσο και των αντίστοιχων διευθύνσεων των Γενικών Επιτελείων.

Η «Cyber Coalition» διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2008 και φέτος έλαβαν μέρος σε αυτήν περίπου 1.000 ασκούμενοι από τα κράτη – μέλη και εταίρους του ΝΑΤΟ, καθώς και από φορείς της βιομηχανίας και του ακαδημαϊκού χώρου.

Η άσκηση διεξήχθη μέσω τηλεματικής με διασύνδεση σε εικονικό πεδίο ασκήσεων του Κέντρου Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας και αποσκοπούσε στην εκπαίδευση του προσωπικού στην αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων σε τεχνικό και επιχειρησιακό επίπεδο, καθώς και στην ενίσχυση των δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του στην άμυνα δικτυακών υποδομών, όπως και στην εμβάθυνση της συνεργασίας τους στον κυβερνοχώρο.

Πραγματοποιήθηκαν σενάρια που αφορούσαν σε αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων σε δικτυακές και πληροφοριακές υποδομές που υποστηρίζουν επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, καθώς και εναντίον κρίσιμων υποδομών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως επίσης εξετάστηκαν και θέματα νομικής φύσης που αφορούν στη θεώρηση των κυβερνοεπιθέσεων ως ένοπλες επιθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT