Ένταση μεταξύ Ρομά και αστυνομικών στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Ένταση μεταξύ Ρομά και αστυνομικών στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Εξαγριωμένοι Ρομά πέταξαν αντικείμενα κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηνικό έντασης επικρατεί αυτή την ώρα στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, στον εξωτερικό χώρο των οποίων έχουν συγκεντρωθεί Ρομά, ενώ μέσα βρίσκεται ο 32χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Συγκεκριμένα, Ρομά πέταξαν αντικείμενα, πέτρες και ξύλα προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ έκλεισαν τον δρόμο (την 26ης Οκτωβρίου).

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ πέταξαν και χειροβομβίδα κρότου λάμψης. 

Παράλληλα, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον πατέρα του άτυχου 16χρονου ο οποίος διαμαρτυρόταν στο σημείο. Λίγο αργότερα, αφέθηκε ελεύθερος και συνοδεία του δικηγόρου της οικογένειας εισήλθε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Αυτή τη στιγμή, δεν σημειώνονται επεισόδια καθώς οι αστυνομικοί απώθησαν λίγο πιο μακριά από το Δικαστικό Μέγαρο τους συγκεντρωμένους Ρομά, όπως επίσης και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι έχουν πυρπολήσει κάδους απορριμμάτων επί της οδού 26η Οκτωβρίου.

Ένταση μεταξύ Ρομά και αστυνομικών στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης-1

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 32χρονου αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, εκτέλεση παράνομων πυροβολισμών ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οδηγήθηκε το πρωί στην εισαγγελέα πρωτοδικών. Μετά την απαγγελία της εις βάρος του δίωξης παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον α’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης. Αναμένεται να πάρει προθεσμία και μέχρι την απολογία του θα παραμείνει υπό κράτηση.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT