Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια ξέσπασαν στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που ολοκληρώθηκε με αρκετά μεγάλη συμμετοχή.

Αρχικά, άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην οδό Μπενάκη και κατόπιν εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό των δυνάμεων των ΜΑΤ, που απώθησαν τους κουκουλοφόρους με τη χρήση χημικών και κρότου-λάμψης.

Βροχή από βόμβες μολότοφ και στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της πορείας. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Συγκεκριμένα μετά το τέλος της πορείας, άτομα που μετείχαν στην πορεία ανέβηκαν από την Καμάρα στην Αγίου Δημητρίου και άρχισαν να πετούν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες στο σημείο.



Η πορεία στην Αθήνα

Στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου έγινε η αρχική συγκέντρωση και ακολούθησε πορεία μέχρι τη Βουλή. Στις 19:20 διεκόπη η κυκλοφορία στην πλατεία Συντάγματος και στις 19:40 έφτασε στη Βουλή η κεφαλή της πορείας.

Στις 20:15 δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία. Στις 21:00, αναμένεται να ακολουθήσει συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου. Σειρά από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε εφαρμογή στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας-1
Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας-2
Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας-3
Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας-4
Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας-5
Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας-6
Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας-7
Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας-8
Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας-9
Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας-10

«Αστακός» η Αθήνα

Σε φρούριο μετατράπηκε η Αθήνα με πάνω από 4.000 αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών να αναπτύσσονται στο κέντρο λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα μέτρα κινήθηκαν στο ίδιο πνεύμα με αυτά για το Πολυτεχνείο. Ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδιναν τα drones και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ. Σε επιφυλακή και τα υδροφόρα οχήματα, για στοχευμένες ρίψεις νερού όπου κι εάν χρειαστεί. 

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας-11

Η πρωινή πορεία

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα, χωρίς προβλήματα, η μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο των 14 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε πάνω από δέκα προληπτικές προσαγωγές στην πλατεία Κοραή.

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας-12

Πορεία στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι, στη Θεσσαλονίκη, από φοιτητικούς συλλόγους, κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στη διαδήλωση ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία, με αναφορές και σε άλλα περιστατικά. 

Η συγκέντρωση έγινε στην Καμάρα, στις 12 το μεσημέρι και μισή ώρα αργότερα ξεκίνησε η πορεία προς το κέντρο της πόλης, η οποία αφού διέσχισε τις οδούς Εγνατία , Ι. Δραγούμη, Αγίου Δημητρίου και Ιασωνίδου κατέληξε και ολοκληρώθηκε στην Καμάρα.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή