Ένταση στην Αυλίζα Αχαρνών: Νέες επιθέσεις Ρομά κατά αστυνομικών

Ένταση στην Αυλίζα Αχαρνών: Νέες επιθέσεις Ρομά κατά αστυνομικών

Συνεχίζονται οι εντάσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με αφορμή τον πυροβολισμό 16χρονου Ρομά από αστυνομικό

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένταση επικρατεί το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Αυλίζα Αχαρνών. Ομάδες νεαρών Ρομά, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν ανάψει φωτιές στην περιοχή και πραγματοποιούν επιθέσεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. 

Επίσης, κλειστή είναι η περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο λόγω συγκέντρωσης Ρομά που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στην Θεσσαλονίκη.

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα και στην οδό Μόρνου στο Μενίδι. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή προσαγωγές.

Άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών στο ύψος του Ζευγολατιού

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού.

Ο αυτοκινητόδρομος είχε κλείσει νωρίτερα, λόγω διαμαρτυρίας ατόμων για τον τραυματισμό του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από τον πυροβολισμό αστυνομικού, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Οδοφράγματα, φωτιές και πετροπόλεμος στη Θεσσαλονίκη

Πεδίο μάχης θυμίζει η Οδός Πόντου στο Καλοχώρι, δυτικά της Θεσσαλονίκης, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα μεταξύ συγκεντρωμένων Ρομά και αστυνομίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του 16χρονου, πραγματοποιήθηκε και στο ύψος του καταυλισμού «Τσαΐρια», στην Περαία του δήμου Θερμαϊκού. Σύμφωνα με την Αστυνομία, 20 με 25 άτομα έκλεισαν νωρίτερα την οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή