Αθήνα: «Παγώνει» η απαγόρευση κυκλοφορίας για τα φορτηγά

Αθήνα: «Παγώνει» η απαγόρευση κυκλοφορίας για τα φορτηγά

Η αλλαγή στην τροφοδοσία των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας πάει για διαβούλευση μέχρι… νεωτέρας

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναδίπλωση της Περιφέρειας Αττικής μετά τις έντονες αντιδράσεις των φορέων και των επαγγελματιών όσον αφορά τον περιορισμό του ωραρίου τροφοδοσίας των καταστημάτων αποκλειστικά τις βραδινές ώρες. Χαρακτηριστικά, μετά το τέλος ευρείας σύσκεψης, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι «η πρόταση που θα διαμορφωθεί πέραν από το ότι θα είναι προϊόν διαβούλευσης, θα μπορεί σε βάθος χρόνου να αξιολογηθεί και σε περίπτωση που διαπιστωθούν δυσλειτουργίες, αυτές να διορθωθούν». Η Περιφέρεια Αττικής ανέβαλε την κατάθεση της πρότασης που αφορούσε τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων και υπεραγορών της πόλης να γίνεται μεταξύ 9 μ.μ. και 9 π.μ. στο προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο. Στόχος της αναβολής είναι να δοθεί περισσότερος χρόνος για διαβούλευση μεταξύ των φορέων. Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γιώργος Δημόπουλος, αναμένεται να καταθέσει τη σχετική πρόταση στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Οπως, ωστόσο, ο ίδιος επισημαίνει στην «Κ», η εφαρμογή του ωραρίου θα είναι πιλοτική για δύο μήνες, έτσι ώστε να φανούν τα αποτελέσματα στην κυκλοφορία αλλά και οι δυσκολίες για τα καταστήματα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η απαγόρευση αφορά τα μεγάλα φορτηγά, ενώ θα επιτρέπεται η τροφοδοσία των καταστημάτων με μικρά φορτηγά με ωφέλιμο φορτίο 1,5 τόνου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα, το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο προς το παρόν θα παραμείνει ως έχει, εφόσον για να αλλάξει χρειάζεται να εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση ή προεδρικό διάταγμα. Στη συγκεκριμένη περιοχή επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων από τις 7 π.μ. έως τις 10.30 π.μ. και από τις 2.30 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ.

Την αλλαγή του ωραρίου έχει ζητήσει ο Δήμος Αθηναίων, το δημοτικό συμβούλιο του οποίου έχει ψηφίσει ομόφωνα τον καθορισμό ωραρίου για την κυκλοφορία και την τροφοδοσία των επιχειρήσεων, υπεραγορών και λοιπών καταστημάτων της πόλης από τις 21.00 έως και τις 09.00 της επομένης.

Ωστόσο προκειμένου να αλλάξει το ωράριο τροφοδοσίας θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως το περιφερειακό συμβούλιο, ψηφίζοντας σχετική πρόταση που αναμένεται να κατατεθεί από την πλειοψηφία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT