Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Εύβοια – Αισθητός στην Αττική

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Εύβοια – Αισθητός στην Αττική

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην Εύβοια. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην Εύβοια. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα βόρεια από το Μαρμάρι και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 3 χιλιόμετρα.

Παπαζάχος: «Οι κάτοικοι δεν είναι εξοικειωμένοι, πρέπει να προσέχουν»

«Είναι ένας σεισμός 4,3 Ρίχτερ από την ίδια περιοχή , από το ίδιο ρήγμα της Εύβοιας. Υπάρχει ένα συνεχόμενο σμήνος μετασεισμών, μια συνεχής σεισμική δραστηριότητα που δίνει σεισμούς 4 Ρίχτερ αλλά και μικρότερους που δεν γίνονται αισθητοί. Είναι ένα ρήγμα που συνεχίζουμε να το ερευνούμε» σημειώνει στην «Κ» ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς δεν έχουν εξοικείωση με σεισμούς. 

Λέκκας: «Καλό σενάριο αν πρόκειται για μετασεισμό»

«Πρέπει να είναι ένας μετασεισμός του σεισμού της 29ης Νοεμβρίου. Αν επιβεβαιωθεί αυτό είναι καλό σενάριο καθώς πηγαίνουμε προς εκτόνωση. Στην παρούσα φάση δεν μας ανησυχεί κάτι» λέει από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή