Κολωνός: Συνταξιούχος ναυτικός και πατέρας μικρού παιδιού ο 57χρονος συλληφθείς

Κολωνός: Συνταξιούχος ναυτικός και πατέρας μικρού παιδιού ο 57χρονος συλληφθείς

Συνελήφθη ο 57χρονος «Μιχάλης» που κατηγορείται για την υπόθεση της 12χρονης - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνταξιούχος ναυτικός και πατέρας ενός μικρού παιδιού είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, ο 57χρονος που συνελήφθη, το απόγευμα, με ένταλμα της ανακρίτριας και η ίδια η 12χρονη, στον Κολωνό, τον έχει κατονομάσει ως «ο Μιχάλης».

Ο κατηγορούμενος, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι “Μανώλης”, φέρεται να είχε ρόλο «βοηθού» του κατηγορούμενου Ηλία Μίχου στην σεξουαλική βία και εκμετάλλευση του κοριτσιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, η σύλληψη του 57χρονου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, έγινε στο σπίτι του, στην περιοχή του Πειραιά, όπου και διεξάγεται έρευνα έως αυτή την ώρα.

Σημειώνεται, ότι η ανακρίτρια προχώρησε στην έκδοση του όγδοου εντάλματος σύλληψης εμπλεκόμενου στην σεξουαλική βία και εκμετάλλευση της 12χρονης. Σύμφωνα με την ανήλικη, ο “Μιχάλης” φέρεται να είχε ρόλο «βοηθού» του κατηγορούμενου Ηλία Μίχου στα βασανιστήρια που βίωνε και να τον έχει κατονομάσει ως τον συνοδό της στα αυτοκίνητα των πελατών του Μίχου και ως αυτόν που, μεταξύ άλλων, έκλεινε τα ραντεβού της.

Για την υπόθεση της 12χρονης βρίσκονται ήδη προσωρινά κρατούμενοι συνολικά δέκα κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων η μητέρα της ανήλικης αλλά και πρόσωπα που την είχαν συναντήσει.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: 

Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, απογευματινές ώρες σήμερα (14-12-2022) στο Κερατσίνι, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 57χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για μαστροπεία εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος, κατ’ εξακολούθηση και για γενετήσια πράξη με ανήλικο πρόσωπο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα και σε απόπειρα. Ο 57χρονος κατηγορείται ότι προέβη στις ανωτέρω πράξεις από το μήνα Απρίλιο έως το μήνα Αύγουστο του έτους 2022. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική και έπειτα ανακριτική αρχή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή