Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο από 31 τουρκικά αεροσκάφη – Οπλισμένα τα 20

Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο από 31 τουρκικά αεροσκάφη – Οπλισμένα τα 20

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, 14 ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών F-16, μία τριάδα τουρκικών F-16 και ένα τουρκικό UAV

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριάντα ένα τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 20 έφεραν όπλα, εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών σε όλο το εύρος του Αιγαίου χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης – και σε 20 περιπτώσεις, η διαδικασία αναχαίτισής τους από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, σήμερα Δευτέρα, εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, 14 ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών F-16, μία τριάδα τουρκικών F-16 και ένα τουρκικό UAV.

Καταγράφηκαν 26 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 102 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου νησιών του Αιγαίου (43 από τα μαχητικά και 59 από το UAV).

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, ενώ σε 20 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή