Κατάθεση Μαρινάκη για τις τηλεοπτικές άδειες

Κατάθεση Μαρινάκη για τις τηλεοπτικές άδειες

Για το παρασκήνιο που καθόρισε τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, που τελικά ακυρώθηκε με παταγώδη τρόπο από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τη συμμετοχή του σε αυτόν του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, αναφέρθηκε στην κατάθεσή του ο εφοπλιστής και εκδότης Ευάγγελος Μαρινάκης

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το παρασκήνιο που καθόρισε τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, που τελικά ακυρώθηκε με παταγώδη τρόπο από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τη συμμετοχή του σε αυτόν του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, αναφέρθηκε στην κατάθεσή του ο εφοπλιστής και εκδότης Ευάγγελος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε, στο Ειδικό Δικαστήριο, στα γεγονότα σχετικά με τη συνάντησή του με τον Χρήστο Καλογρίτσα, όταν του ζήτησε ο τότε υπουργός Νίκος Παππάς να τον δεχθεί και να τον διευκολύνει οικονομικά για να μπορέσει να συγκεντρώσει την πρώτη δόση προκειμένου να λάβει μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι «ηθικά και πολιτικά» δεν ήταν σωστό η τότε κυβέρνηση να επιδιώκει μέσω του Χρήστου Καλογρίτσα να αποκτήσει κανάλι δικής της επιρροής, ωστόσο εξέφρασε την άποψη πως η διαγωνιστική διαδικασία εξελίχθηκε χωρίς παρατυπίες και επί της ουσίας ήταν σωστή απόφαση, γιατί κατά τη γνώμη του μόνο τέσσερα κανάλια είναι βιώσιμα. Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων της προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννας Κλάπα και των εισαγγελέων Ολγας Σμυρλή και Δημήτρη Ασπρογέρακα, ο κ. Μαρινάκης κατέθεσε ότι η συμμετοχή Καλογρίτσα στον διαγωνισμό έγινε με την υποστήριξη της τότε κυβέρνησης, που θέλησε να τον βοηθήσει αλλά εκ των πραγμάτων δεν μπόρεσε. Κατά τον μάρτυρα, «ήταν εξαιρετικά δύσκολο» να βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα για τη συμμετοχή Καλογρίτσα.

Μετά την κατάθεση Μαρινάκη στο Ειδικό Δικαστήριο εξετάστηκε ο Δημήτρης Φορλεμάδης, ο οποίος τότε ήταν στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, και περιέγραψε την ανάλογη προσέγγιση που είχε γίνει από τον Χρήστο Καλογρίτσα στον αείμνηστο ιδιοκτήτη του καναλιού Δημήτρη Κοντομηνά, χωρίς να καταλήξει σε αποτέλεσμα υποβοηθητικό ώστε να προχωρήσει η συμμετοχή Καλογρίτσα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή