Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Η δικογραφία κατά του οδηγού – Τι λέει ο δικηγόρος του

Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Η δικογραφία κατά του οδηγού – Τι λέει ο δικηγόρος του

«Τα τεστ επιβεβαίωσαν ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ ούτε είχε κάνει χρήση ναρκωτικών»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναλυτικές πληροφορίες για την εξέλιξη της τραγωδίας με το λεωφορείο στο Βουκουρέστι έδωσε σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δικηγόρος του οδηγού, Αλέξανδρος Ματθαίου.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Ματθαίου, οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες για 25 άτομα για τον οδηγό που ενεπλάκη στο τραγικό συμβάν, ενώ η δικογραφία ακόμη σχηματίζεται από την Αστυνομία της Ρουμανίας.

Οπως είπε ο κ. Ματθαίου, η ανάκριση ξεκίνησε, αλλά είναι ακόμη νωρίς και ο οδηγός θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Θα μεταβαίνει στο Βουκουρέστι όποτε τον χρειάζονται οι ρουμανικές Αρχές. «Εδωσα τον λόγο μου, ο άνθρωπος θα είναι παρών όσες φορές τον φωνάξουν».

Επιβεβαίωσε ότι τα τεστ έδειξαν πως ο πελάτης του δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ ούτε είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, ενώ για τον τρόπο που φτάσαμε έως το δυστύχημα ο κ. Ματθαίου ανέφερε: «Ο οδηγός είδε τον περιοριστή, τον χτύπησε με την κεραία, το άκουσε όταν το χτύπησε και φρέναρε. Αφού φρέναρε, το λεωφορείο κινήθηκε για δύο μέτρα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον περιοριστή το aircondition που βρισκόταν στην οροφή. Ετσι προκλήθηκε το δυστύχημα».

Ο κ. Ματθαίου, σχετικά με τις πληροφορίες ότι ο οδηγός ήταν κουρασμένος κατά το ταξίδι, είπε ότι δεν ισχύουν, προσθέτοντας ότι είναι «ένας απλός άνθρωπος» και πως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας μιλάει με τα καλύτερα λόγια για εκείνον.

Ο κ. Ματθαίου κατέληξε λέγοντας: «Εάν το υλικό που ήταν κατασκευασμένο το εμπόδιο ήταν ελαφρύ και με το πρώτο άγγιγμα ανασηκωνόταν αυτόματα, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για την τραγωδία αυτή».

Ερωτηθείς γιατί ο οδηγός ακολούθησε αυτή τη διαδρομή απάντησε ότι το «το gps τον έβαλε εκεί και μπήκε στη λωρίδα». 

Πηγή: skai.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT