Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: «Τους φώναζα να σταματήσουν» κατέθεσε 15χρονος κατηγορούμενος

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: «Τους φώναζα να σταματήσουν» κατέθεσε 15χρονος κατηγορούμενος

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, υποστήριξε πως ήταν μπροστά σε ένα από τα περιστατικά βασανιστηρίων σε βάρος του συμμαθητή του και πως αρχικά δεν είχε αντιληφθεί το τι πρόκειται να συμβεί

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία για την υπόθεση βιασμού του 15χρονου παιδιού στο Ίλιον έρχονται στο φως μέσα από την απολογία που έδωσε χθες Τετάρτη (28/12) ένας 15χρονος κατηγορούμενος από την Βουλγαρία.

Ο ανήλικος, ο οποίος αρχικά δεν είχε συλληφθεί καθώς, όπως υποστήριξε, βρισκόταν στην Βουλγαρία με τους γονείς του και έτσι παρήλθε η προθεσμία του αυτοφώρου, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, υποστήριξε πως ήταν μπροστά σε ένα από τα περιστατικά βασανιστηρίων σε βάρος του συμμαθητή του και πως αρχικά δεν είχε αντιληφθεί το τι πρόκειται να συμβεί. Όπως σημείωσε, είχε γνώση για ένα βίντεο που είχε τραβηχτεί στο παρελθόν αλλά δεν περίμενε πως κάτι τέτοιο θα ξαναγινόταν. 

«Ξαφνικά άκουσα τους φίλους μου να λένε στο θύμα – “πολύ κάθισες, πολύ κάθισες, θες το σκουπόξυλό σου” – και σε δευτερόλεπτα εξελίχθηκε το περιστατικό κατά τη διάρκεια του οποίου εγώ φώναξα “ρεεε τι κάνετε” και έτσι ο Π. σταμάτησε να ενεργεί όπως ενεργούσε» ανέφερε.

Επιπλέον, υποστήριξε πως είναι ο μόνος από την παρέα των ανηλίκων που διατηρεί ακόμα και σήμερα σχέσεις με το θύμα και ζήτησε να εξεταστεί κατ αντιπαράσταση μαζί του. Παράλληλα, ο κατηγορούμενος υπογράμμισε πως δεν έχει σχέση με τις αποτρόπαιες πράξεις που υπέστη ο συνομήλικος του ενώ, όπως είπε, μέχρι και σήμερα συνεχίζει να έχει φιλικές σχέσεις μαζί του. 

«Δεν έχω καμία ανάμιξη ή εμπλοκή στα όσα τραγικά πέρασε το θύμα πέραν της φυσικής μου παρουσίας στο περιστατικό της 19ης Νοεμβρίου του 2022. Δεν έχουν γίνει άλλα περιστατικά τέτοια, πέραν των δύο περιστατικών που καταγράφονται σε βίντεο, από τα οποία προκύπτει ότι εγώ δεν έχω την παραμικρή ανάμιξη στις τραγικές στιγμές που πέρασε το θύμα» κατέληξε. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή