Δ. Μιχαηλίδου για «Χαμόγελο του Παιδιού»: Έγινε καταγγελία για κακοποίηση και κακοδιαχείριση

Δ. Μιχαηλίδου για «Χαμόγελο του Παιδιού»: Έγινε καταγγελία για κακοποίηση και κακοδιαχείριση

Αιχμές για τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» άφησε η υφυπουργός Εργασίας.

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμές για μη χρηστή διαχείριση στο «Χαμόγελο του Παιδιού» άφησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία αναφέρθηκε σε ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στο γραφείο της για την οργάνωση αυτή.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1, στην καταγγελία γίνονται αναφορές για κακοδιαχείριση, κακοποιητική συμπεριφορά προς το προσωπικό, χρήση ακινήτων του συλλόγου για άλλες χρήσεις από τον πρόεδρο της οργάνωσης Κώστα Γιαννόπουλο, χρήση προσωπικού του συλλόγου για υπηρεσίες προς τον πρόεδρο, υιοθεσία με συνοπτικές διαδικασίες, όπως επίσης και υψηλοί μισθοί για τον κ. Γιαννόπουλο και τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, η καταγγελία διαβιβάστηκε στις αρμόδιες Αρχές, μεταξύ των οποίων και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών. Όλοι δίνουμε από το υστέρημα μας για να βοηθήσουμε τα παιδιά. Βρίσκουμε λογαριασμούς με 20 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες, ενώ δηλώνουν ότι δεν έχουν χρήματα για να βελτιώσουν τα κτήρια στα οποία φιλοξενούν παιδιά», σημείωσε χρακτηριστικά.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου υποστήριξε πως έχει στείλει καταγγελίες στις αρμόδιες Αρχές και για ιδιωτικές και για δημόσιες δομές, είπε ότι η «κακοποιητική συμπεριφορά είναι οριζόντια» σε δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα. «Αυτή τη στιγμή, η Πολιτεία είναι δίπλα στα ιδρύματα. Ο κ. Γιαννόπουλος ήταν ο μόνος που δεν ήθελε τον έλεγχο», συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφορικά με την αποϊδρυματοποίηση, είπε ότι 3 στις 4 δομές για παιδιά είναι ιδιωτικές, όμως 3 στις 4 υιοθεσίες γίνονται από τις δημόσιες δομές

«Έχει 20 εκατ. πλεόνασμα και 5 εκατ. στην Ελβετία»

Χτες, σε δηλώσεις της στο Action24, η κ. Μιχαηλίδου είχε μιλήσει ξανά για τον Κώστα Γιαννόπουλο και τα οικονομικά στοιχεία του ιδρύματος, έτσι όπως παρουσιάστηκαν σε πρόσφατο δημοσίευμα.

«Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει συμπολίτης μας σήμερα που πιστεύει ότι ένα ίδρυμα, το οποίο έχει 20 εκατ. πλεόνασμα, 5 εκατ. στην Ελβετία, τον πρόεδρό του που μένει διάβασα σε μια βίλα 2 εκατ. με πόσα μπάνια λέει ότι έχει, και να μην χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για να κάνει παραπάνω μπάνια για τα παιδιά και να κάνει τη δομή λειτουργική».

 

Επιπλέον, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα – το “Χαμόγελο” είναι πλεονασματικό 20 εκατ. – δεν μπορεί να φτιάξει τις δομές όπως πρέπει».

Σημειώνεται ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε δώσει εξηγήσεις για τα οικονομικά του στοιχεία τόσο μέσω συνέντευξης Τύπου όσο και με ανακοίνωσή του.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή