Πάτρα: Tον ανάγκασαν να πει τα κάλαντα γονατιστός και του έβαλαν φωτιά

Πάτρα: Tον ανάγκασαν να πει τα κάλαντα γονατιστός και του έβαλαν φωτιά

Ο άνδρας που δεν έχει υποβάλλει μέχρι στιγμής μήνυση σε βάρος των δραστών, κλήθηκε από τις Αρχές για να καταθέσει

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον των αστυνομικών βρίσκεται ένας 35χρονος Ρομά ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα του pelop.gr, αναγκάστηκε από ομάδα ατόμων κατά την επίσκεψη του σε επιχείρηση, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, να πει τα κάλαντα γονατιστός με τους αγνώστους, στη συνέχεια, να του βάζουν φωτιά.

Αυτή την ώρα ο 35χρονος καταθέτει στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, ενώ οι Αρχές έχουν ήδη βρει το δρόμο στον οποίο βρίσκεται η επιχείρηση αυτοκινήτων όπου έγινε το συμβάν. Πρόκειται για έναν δρόμο στον οποίο βρίσκονται πολλά συνεργεία αυτοκινήτων και άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις.

Πάτρα: Tον ανάγκασαν να πει τα κάλαντα γονατιστός και του έβαλαν φωτιά-1

Ο άνδρας που δεν έχει υποβάλλει μέχρι στιγμής μήνυση σε βάρος των δραστών, κλήθηκε στην Ασφάλεια για να καταθέσει.

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, σε ανακοίνωσή της, εμφανίζεται ιδιαίτερα οργισμένη. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για αντιτσιγγανισμό και για την ανάγκη η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα κατά των ρατσιστικών συμπεριφορών.

Η ανακοίνωση:

«Εδώ και κάποιες ώρες, μια φρικτή είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου: Στην Πάτρα, 35χρονος Ρομ, που σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα φαίνεται να αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα, δοκίμασε απλώς να πει τα κάλαντα σε επιχείρηση της περιοχής. Άτομα που βρίσκονταν στον χώρο άρχισαν να τον χλευάζουν, τον ανάγκασαν να γονατίσει, του πέταξαν εύφλεκτο υλικό και έπειτα έβαλαν φωτιά, ενώ παράλληλα τραβούσαν βίντεο τον βασανισμό του άτυχου Ρομ.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την οργή και τον αποτροπιασμό που νιώθουμε, όπως κανείς δεν μπορεί πλέον αδάπανα να αρνηθεί βαθιές ρίζες του αντιτσιγγανισμού που τροφοδοτούν πράξεις όπως αυτή του βασανισμού του άτυχου Ρομ.

Στεκόμαστε δίπλα στον 35χρονο Ρομ ως άτομα και ως Συνομοσπονδία με όλες μας τις δυνάμεις. Για όσα αδιανόητα υπέστη αναμένουμε από τη δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα, λαμβάνοντας αυτή τη φορά υπόψη το αδιαμφισβήτητο ρατσιστικό κίνητρο των αποτρόπαιων αυτών πράξεων.

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, έχει πολλές φορές καταγγείλει απαράδεκτα περιστατικά ρατσιστικής βίας κατά ατόμων της κοινότητας και θα συνεχίζει να το κάνει, στηρίζοντας όσες και όσους υπήρξαν θύματα ανάλογης βίας και πέραν αυτής.

Ο αγώνας κατά του αντιτσιγγανισμού και των διακρίσεων είναι ένας μεγάλος και δύσκολος αγώνας που θα πρέπει να δώσουμε συλλογικά».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT