Νέος σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Λέσβο

Νέος σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Λέσβο

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 5 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά της Μήθυμνας

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (10/1) στη Λέσβο, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 5 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά της Μήθυμνας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 12,4 χιλιόμετρα.

Νέος σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Λέσβο-1

Όπως λέει στην «Κ» ο Άκης Τσελέντης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ήταν ένα σεισμός που έγινε έντονα αισθητός στην περιοχή, περισσότερο από αυτόν που σημειώθηκε στις 7 Ιανουαρίου.

Οι μεγαλύτερες πιθανότητες, όπως σημειώνει, είναι ο σημερινός σεισμός να είναι ισχυρός μετασεισμός αυτού που σημειώθηκε πριν από τρεις ημέρες. «Παρόλα αυτά, συνεχίζουμε να αφήνουμε ένα μικρό παράθυρο στην πιθανότητα να μην έχουμε δει ακόμα τον κύριο σεισμό στη Λέσβο», προσθέτει. 

«Από τη στιγμή που σημειώθηκε ο σεισμός στις 7 Ιανουαρίου είχαμε μια απότομη ελάττωση της σεισμικής δραστηριότητας, ένα “περίεργο” κενό. Ο σημερινός σεισμός ενεργοποιεί ξανά τη φυσιολογική σεισμική ακολουθία στην περιοχή. Πάντως, δεδομένου ότι έχουμε να κάνουμε με μια περιοχή στην οποία ο δομικός ιστός είναι σε μεγάλο βαθμό παλιός και σε κακή κατάσταση, οι κάτοικοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα κτίρια, μέχρι αυτά να πάρουν γνωμάτευση από τα συνεργεία, και ακόμα πιο προσεχτικοί με τα παλιά δημόσια κτίρια για να μην έχουμε κακά γεγονότα, όπως πριν από λίγα χρόνια στη Σάμο», αναφέρει επίσης. 

«Κίτρινα» 9 σπίτια, από τα 46 που εμφάνισαν προβλήματα λόγω σεισμού

Την ίδια ώρα εννέα σπίτια στην περιοχή του Μολύβου, σε σύνολο 46 που εμφάνισαν προβλήματα από τον σεισμό της 7ης Ιανουαρίου, χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα» δηλαδή τέτοια που χρειάζονται επισκευή, την πρώτη ημέρα των αυτοψιών που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια μηχανικών της ΚΤΥΠ και της ΔΑΕΦΚ.

Οι αυτοψίες των κλιμακίων της ΚΤΥΠ και της ΔΑΕΦΚ που βρίσκονται στη Λέσβο από τη Δευτέρα, θα συνεχιστούν σήμερα, σε κτίσματα στα χωριά Λεπέτυμνος, Άργενος και Πελόπη, ενώ παράλληλα δύο συνεργεία των μηχανικών του Δήμου Δυτικής Λέσβου, συνεχίζουν τις δικές τους αυτοψίες σε κτίσματα και σε σχολικά και άλλα δημόσια κτίρια σε όλη την επικράτεια του Δήμου. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή