Θάνου: Η γνωμοδότηση Ντογιάκου δεν δεσμεύει την ΑΔΑΕ

Θάνου: Η γνωμοδότηση Ντογιάκου δεν δεσμεύει την ΑΔΑΕ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δήλωση σχετικά με την πολυσέλιδη γνωμοδότησή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, σύμφωνα με τον οποίο η ΑΔΑΕ δεν έχει αρμοδιότητα από την ισχύουσα νομοθεσία να διαχειρίζεται αιτήματα πολιτών που ζητούν να πληροφορηθούν αν υπήρξε παρακολούθηση των τηλεφώνων τους για λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά ούτε μπορεί να απευθύνεται σε τηλεφωνικούς παρόχους, έκανε η επίτιμη πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Η δήλωση της κα. Θάνου

Σύμφωνα με την κα. Θάνου «η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μόνο ως απλή διατύπωση επιστημονικής άποψης (και μάλιστα νομικά εσφαλμένης) μπορεί να χαρακτηριστεί και ουδόλως δεσμεύει την ΑΔΑΕ ως προς την άσκηση των αρμοδιοτήτων της. 

Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών είναι ανεξάρτητη αρχή με συνταγματική κατοχύρωση (άρθρο 19 παρ. 2 του Συντάγματος) και οι αρμοδιότητές της ορίζονται με τον νόμο 3115/2003. Υπόκεινται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο (μόνο), αυτό σημαίνει ανεξάρτητη αρχή. 

Οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση στο έργο της, άμεσα ή έμμεσα, προσβάλλει την ανεξαρτησία της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή