Στο Φανάρι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Στο Φανάρι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα παραστεί αύριο στην πρώτη συνεδρίαση της μικτής επιτροπής για την αναθεώρηση του ισχύοντος Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Φανάρι βρίσκεται από προχθές ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στην προγραμματισμένη τακτική συνεδρία της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον μήνα Ιανουάριο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα παραστεί αύριο στην πρώτη συνεδρίαση της μικτής επιτροπής για την αναθεώρηση του ισχύοντος Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, της οποίας στόχος είναι η αποτελεσματικότερη και καλύτερη κάλυψη των αναγκών των ελληνορθόδοξων πιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς η Αρχιεπισκοπή εισέρχεται στον δεύτερο αιώνα της ζωής της.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό ανακοινωθέν, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής ως επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου της Κωνσταντινούπολης, έχει λάβει μέχρι σήμερα κατά τη διάρκεια της εκατονταετούς ιστορίας της, πέντε Συντάγματα. Η διαδικασία άλλωστε των αναθεωρήσεων, πραγματοποιούνταν με τη μέγιστη προσοχή, μέριμνα, σχολαστικότητα και σύνεση, ώστε να αντιμετωπίζονται οι εκάστοτε ποιμαντικές ανάγκες της Εκκλησίας στην Αμερική, για κάθε χρονική περίοδο.

Μάλιστα, πέρυσι, έτος εορτασμού της εκατονταετίας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και σε συνδυασμό με την κληρικολαϊκή συνέλευση του Ιουλίου στη Νέα Υόρκη, οι απόψεις των πιστών αποτυπώθηκαν σε μια συνεδρίαση αφιερωμένη στο Σύνταγμα, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εκπρόσωποι, κληρικοί και λαϊκοί. Από όλους διαπιστώθηκε ότι ένα νέο όραμα πρέπει να λάβει σάρκα και οστά, προκειμένου να διατηρηθεί η διαρκής πνευματική ανάπτυξη και ευημερία της Αρχιεπισκοπής και του ποιμνίου της. Για τον σκοπό άλλωστε αυτόν, το Οικουμενικό Πατριαρχείο προχώρησε στη σύσταση της μικτής επιτροπής για την αναθεώρηση του ισχύοντος Συντάγματος, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για την αντιμετώπιση των πνευματικών απαιτήσεων των καιρών, αλλά και των πρακτικών αναγκών μιας διαρκώς εξελισσόμενης ελληνορθόδοξης κοινότητας στην Αμερική.

Την ολοκλήρωση του έργου έχει αναλάβει ομάδα ιδιαίτερα διακεκριμένων ιεραρχών, κληρικών και λαϊκών, που εκπροσωπούν, τόσο το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όσο και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή