Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η σορός στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης – Από τις 6 έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η σορός στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης – Από τις 6 έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη θα βρίσκεται η σορός του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου από τις 06:00 έως τις 10:00 την Δευτέρα.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι οι πολίτες που επιθυμούν θα μπορούν να προσέλθουν στο παρεκκλήσι προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών. Αμέσως μετά, η σορός του τέως Βασιλιά θα μεταφερθεί στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι.

Ποιοι θα παραστούν

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, θα παραστούν τόσο ο Bασιλιάς Φίλιππος ΣΤ’ και η σύζυγός του Λετίθια όσο και ο αυτοεξόριστος Βασιλιάς Χουάν Κάρλος Α.

Στην Αθήνα βρίσκεται ήδη η Βασιλομήτωρ Σοφία, αδελφή του Κωνσταντίνου Β.

Στην πρωτεύουσα αναμένεται να φτάσει τόσο η Βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα Β’, η οποία και υπενθυμίζεται πως είναι αδελφή της Άννας Μαρίας, όσο και ο Πρίγκιπας της Δανίας Φρειδερίκος, ανιψιός του Κωνσταντίνου.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εκπροσώπηση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Πιθανότατα στην κηδεία να παραστεί τόσο η βασιλική Πριγκίπισσα Αννα, η οποία και βρισκόταν ήδη στην Κύπρο τις τελευταίες ημέρες, όσο κι ο πρίγκιπας Εδουάρδος, ο πιο μικρός γιος της Ελισάβετ. 

Μάλιστα δεν είναι απίθανο να μεταβεί στην Ελλάδα και ο πρίγκιπας διάδοχος Ουίλιαμ, καθώς ο Κωνσταντίνος ήταν νονός του, ενώ ο Ουίλιαμ έχει βαφτίσει έναν εγγονό του, τον Κωνσταντίνο – Αλέξιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία στην κηδεία τουλάχιστον 20 εστεμμένων ή μελών από βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT