Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου: Τι αναφέρει το πόρισμα για Κρήτη, Θήβα, Εύβοια, Λέσβο

Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου: Τι αναφέρει το πόρισμα για Κρήτη, Θήβα, Εύβοια, Λέσβο

Όλα τα νεότερα στοιχεία που αφορούν στην τρέχουσα σεισμική δραστηριότητα στη χώρα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλα τα νεότερα στοιχεία που αφορούν στην τρέχουσα σεισμική δραστηριότητα στη χώρα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το ομόφωνο πόρισμα των μελών της Επιτροπής:

  1. Η σεισμική διακινδύνευση στην Ανατολική Κρήτη είναι εξαιρετικά μικρή, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα.
  2. Στις περιοχές της Θήβας και της Εύβοιας καταγράφονται και αξιολογούνται τα νεότερα δεδομένα, με στόχο την πληρέστερη παρακολούθηση των σεισμικών ακολουθιών.
  3. Η τρέχουσα σεισμική δραστηριότητα στη βόρεια Λέσβο είναι σε εξέλιξη και παρακολουθείται. Δεν υπάρχουν στοιχεία ενεργοποίησης παρακείμενων ρηξιγενών ζωνών.

Στους πολίτες της Λέσβου συστήνεται:

  • να αποφεύγουν την είσοδο και την παραμονή τους σε κτίρια που τυχόν έχουν υποστεί βλάβες ή έχουν χαρακτηριστεί προσωρινά «Μη Κατοικήσιμα» από τα αρμόδια κλιμάκια μηχανικών και
  • να επιλέγουν ασφαλείς διαδρομές κατά τη μετακίνησή τους μέσα στον αστικό ιστό.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης ζήτησε όπως η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου παραμείνει σε επιφυλακή και να παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις προκειμένου να συγκληθεί και πάλι αν χρειαστεί.

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, συμπεριλαμβανομένων και των ΕΜΑΚ, παραμένουν σε ετοιμότητα.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή