Αθήνα: Δύσκολος γρίφος η στάθμευση των δικύκλων

Αθήνα: Δύσκολος γρίφος η στάθμευση των δικύκλων

H Αθήνα εκτιμάται ότι χρειάζεται 5.000-6.000 θέσεις πάρκινγκ για μηχανάκια, ωστόσο διαθέτει μόλις 3.500 υπαίθριες

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνας γερανός-πλατφόρμα «σηκώνει» μηχανάκια που έχουν σταθμεύσει –παράνομα– σε πεζοδρόμια, πεζοδρόμους και γωνίες στο κέντρο της Αθήνας. Η εικόνα είναι γνωστή σε όσους κινούνται στο κέντρο της πόλης, καθώς οι σχετικές επιχειρήσεις του δήμου πραγματοποιούνται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Σημεία–στόχοι, τα πεζοδρόμια στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, το Σύνταγμα και οι δρόμοι πέριξ αυτού. Το μηχανάκι είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να κινηθείς στην πόλη λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου. Την ίδια στιγμή, όμως, οι θέσεις πάρκινγκ για δίκυκλα είναι οι μισές από όσες χρειάζονται.

H Αθήνα εκτιμάται ότι χρειάζεται 5.000-6.000 θέσεις πάρκινγκ για μηχανάκια, ωστόσο διαθέτει 3.500 υπαίθριες θέσεις στάθμευσης, εξηγεί ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και δημόσιων χώρων, Βασίλης Κορομάντζος.

«Τα δύο τελευταία χρόνια δημιουργήσαμε περίπου 1.000 επιπλέον θέσεις πάρκινγκ για μηχανάκια, αλλά προφανώς δεν επαρκούν», προσθέτει. Ο Δήμος Αθηναίων, και συγκεκριμένα η Δημοτική Αστυνομία, βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης χώρων που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης για μηχανάκια. «Το στοίχημα είναι δύσκολο γιατί η Αθήνα είναι μια δύσκολη πόλη. Δεν πρέπει να περιορίσεις τις θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, πρέπει να μπορούν να στρίψουν τα λεωφορεία και να είναι αρκετά φαρδύς ο δρόμος ώστε να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία», εξηγεί στην «Κ» ο κ. Κορομάντζος. Υπενθυμίζει επίσης ότι έχουν τεθεί οι προδιαγραφές και έχει προβλεφθεί σχετική άδεια από το υπουργείο Περιβάλλοντος για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης για μηχανάκια, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιώτες.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT