Η σύντροφος του Φύσσα θα καταθέσει στη δίκη

Η σύντροφος του Φύσσα θα καταθέσει στη δίκη

Το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή της έπειτα από την άρνηση της ίδιας να προσέλθει στη δίκη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της υποχρεωτικής παρουσίας στη δίκη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής τής συντρόφου του δολοφονημένου μουσικού Παύλου Φύσσα τάχθηκε το δικαστήριο, διατάσσοντας χθες τη βίαιη προσαγωγή της ως μάρτυρος στη δικαστική διαδικασία που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό. Η απόφαση του δικαστηρίου υπήρξε απότοκος της άρνησής της να προσέλθει να καταθέσει, αν και ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας, παρά το γεγονός ότι έχει κλητευθεί και έχει λάβει γνώση της διεξαγωγής της δικαστικής διαδικασίας.

Η μάρτυρας, αν τελικά προσέλθει και εξεταστεί, δεν πρόκειται να αλλάξει τα δεδομένα τής υπό διερεύνηση υπόθεσης. Και αυτό καθώς έχουν καταθέσει ήδη πολλοί αυτόπτες μάρτυρες, που έχουν περιγράψει τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ στη δίκη στον πρώτο βαθμό, και στο ακροατήριο, ο καταδικασμένος σε ισόβια για τη δολοφονία Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ομολόγησε την πράξη του, όπως άλλωστε το είχε πράξει και στο στάδιο της ανάκρισης.

Σε κάθε περίπτωση η δίκη για την εγκληματική δράση της Χ.Α. αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες με την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων για τη δολοφονία Φύσσα, ενώ ακολούθως υπάρχουν και άλλες εγκληματικές πράξεις προς διερεύνηση, όπως η επίθεση κατά Αιγυπτίων αλιεργατών και άλλες. Πάντως χθες εξετάστηκε στη δίκη μία αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που παρενέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ και περιέγραψε τα γεγονότα, πως δηλαδή ο Γιώργος Ρουπακιάς αγκαλιάζοντας τον Παύλο Φύσσα τον μαχαίρωσε και μάλιστα το θύμα πρόλαβε να υποδείξει στην αστυνομία τον δολοφόνο του και αυτός να συλληφθεί.

Η μάρτυρας, που δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από την πρόεδρο της δίκης Σοφία Πανουτσακοπούλου, κατέθεσε ότι η δολοφονία Φύσσα έγινε τόσο γρήγορα που και η ίδια δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί. Πρόσθεσε μάλιστα πως ο Γιώργος Ρουπακιάς αποχώρησε από τον τόπο του εγκλήματος ήρεμος σαν να μη συμβαίνει τίποτα, κάτι που αρχικά δεν κίνησε τις υποψίες της μάρτυρος πως είχε κάνει το έγκλημα. Η δίκη συνεχίζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή