Ειδικό Δικαστήριο: Επεισοδιακή η δίκη Παππά – Καλογρίτσα

Ειδικό Δικαστήριο: Επεισοδιακή η δίκη Παππά – Καλογρίτσα

Ενταση και αποκαλύψεις σημάδεψαν χθες τη δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, για τους χειρισμούς τους στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση και αποκαλύψεις σημάδεψαν χθες τη δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, για τους χειρισμούς τους στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Οι συνήγοροι του συγκατηγορουμένου του, επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, που έχει προβεί σε καταγγελίες εις βάρος του πρώην υπουργού, προσκόμισαν στο δικαστήριο αποσπάσματα από το ημερολόγιο της γραμματέως του επιχειρηματία, Ευθαλίας Διαμαντή, στον απόηχο της κατάθεσής της στο δικαστήριο, ότι «τσάντες και φάκελοι με χρήματα έφευγαν από το γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι συνήγοροι του Χρήστου Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος και Αγγελος Καραχάλιος, προσκόμισαν το ημερολόγιο της γραμματέως του επιχειρηματία από το οποίο, όπως ανέπτυξαν, προκύπτει η αξιοπιστία της, καθώς έχει σημειωμένα ραντεβού του Νίκου Παππά στο γραφείο Καλογρίτσα, τόσο με τον επιχειρηματία, όσο και με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, την κρίσιμη περίοδο, που ήταν στην κορύφωσή της η αναζήτηση χρημάτων για να μπορέσει ο Καλογρίτσας να εξασφαλίσει τη δυνατότητα για τηλεοπτικό κανάλι επιρροής της τότε κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα ημερολόγια, οι συναντήσεις Παππά – Καλογρίτσα και Αρτεμίου πραγματοποιήθηκαν, πάντα στο γραφείο του δικαζόμενου επιχειρηματία, στις 15 και τις 22 Σεπτεμβρίου του 2016.

«Προσωπικά δεδομένα»

Το ημερολόγιο της γραμματέως του Καλογρίτσα επιβεβαιώνει τα ραντεβού του επιχειρηματία με τον πρώην υπουργό και τον δικηγόρο Α. Αρτεμίου.

Η αποκάλυψη αποσπασμάτων του ημερολογίου οδήγησε την υπεράσπιση του Νίκου Παππά, διά του συνηγόρου του Γιάννη Μαντζουράνη, σε υποβολή ένστασης με διπλό περιεχόμενο. Οτι τα ηλεκτρονικά μηνύματα (sms) που έχουν ανταλλαγεί ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον Χρήστο Καλογρίτσα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο, διότι είναι «παραποιημένα και πλαστά», όπως δηλώθηκε, και επιπλέον παραβιάζουν τη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα. Η υποβολή της ένστασης σηματοδότησε παρατεταμένη ένταση μέσα στη δικαστική αίθουσα, με τους συνηγόρους του επιχειρηματία Καλογρίτσα να δηλώνουν την πρόθεσή του να έρθει ο ίδιος με το κινητό του στο δικαστήριο για να αποδειχθεί ότι ο Νίκος Παππάς είχε και άλλες συνομιλίες με τον Καλογρίτσα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι αποκαλύψεις από μία τέτοια κίνηση θα είναι συνταρακτικές. Μάλιστα ο Ανδρέας Λοβέρδος επιχειρηματολόγησε λέγοντας πως τα sms Παππά – Καλογρίτσα έχουν κατατεθεί –τα περισσότερα– πριν από χρόνια τόσο στη Βουλή όσο και στην ανάκριση και ουδέποτε αμφισβητήθηκαν από κανέναν.

Οι απολογίες

Την ένταση και την πολιτική χροιά της υπόθεσης που φθάνει προς το τέλος της, με το δικαστήριο να έχει εισέλθει πλέον στο στάδιο των απολογιών, μαρτυρεί η δήλωση του συνηγόρου του Νίκου Παππά, Γιάννη Μαντζουράνη, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για «παρακράτος» που επιχειρεί, όπως είπε, «να δολοφονήσει τον Νίκο Παππά και μέσω αυτού να δυσφημίσει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή