Προβλήματα στη Ρόδο από την κακοκαιρία – Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες

Προβλήματα στη Ρόδο από την κακοκαιρία – Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου έχει δεχθεί μέχρι τώρα αρκετές κλήσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων που έχει «τσακίσει» η κακοκαιρία

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκομμένη συγκοινωνιακά είναι από το βράδυ της Πέμπτης η Ρόδος και τα υπόλοιπα νησιά του νομού, καθώς οι ισχυροί άνεμοι, η ένταση των οποίων φθάνει ακόμα και τα 10 μποφόρ, έχουν ακυρώσει όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων.

Παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια παραμένουν κλειστά σήμερα Παρασκευή, με απόφαση που εξέδωσε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, αλλά τα μαθήματα, όπως διαβεβαιώνουν οι προϊστάμενοι εκπαίδευσης, θα γίνουν διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Webex.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου έχει δεχθεί μέχρι τώρα αρκετές κλήσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων που έχει «τσακίσει» η κακοκαιρία.

Από το βράδυ της Πέμπτης, αλλά και σήμερα Παρασκευή, από νωρίς το πρωί, καταγράφονται επίσης μικρής διάρκειας διακοπές του ρεύματος. Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, στον Αρχάγγελο, οι διακοπές αυτές δημιούργησαν πρόβλημα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν στα διαδικτυακά μαθήματα που είχαν προγραμματιστεί.

Σε χωριά της δυτικής πλευράς του νησιού έχει ξεκινήσει ήδη να βρέχει και για τον λόγο αυτόν όσοι χρειαστεί να μετακινηθούν με τα οχήματά τους πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Λόγω της «σοροκάδας» εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν και στον παραλιακό δρόμο της κοινότητας Αφάντου, μέρος του οποίου καταστράφηκε από τα κύματα.

Τα κύματα «κατάπιαν» παραλιακό δρόμο

Οπως μετέδωσε το rodiaki.gr, σοβαρό πρόβλημα δημιούργησε η κακοκαιρία στον παραλιακό δρόμο της περιοχής Αφάντου, καθώς η ένταση των κυμάτων κατάφερε να σαρώσει μεγάλο τμήμα του δρόμου.

Προβλήματα στη Ρόδο από την κακοκαιρία – Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες-1
Προβλήματα στη Ρόδο από την κακοκαιρία – Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες-2

Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το βαρομετρικό χαμηλό, που επηρεάζει για τρίτη διαδοχική ημέρα τη χώρα μας, αναμένεται κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 27/1 να δώσει βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου στον νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 6 με 8 βαθμούς, στα κεντρικά θα φτάσει τους 8 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 12 με 14 βαθμούς, ενώ στη νότια νησιωτική χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή