Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Αδύνατη η πρόσβαση στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης – Μεταφορά νεφροπαθών από την Πυροσβεστική

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Αδύνατη η πρόσβαση στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης – Μεταφορά νεφροπαθών από την Πυροσβεστική

Η πρόσβαση προς το Σισμανόγλειο το οποίο έχει σήμερα γενική εφημερία είναι ως αυτή την ώρα ανοιχτή.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτή είναι η πρόσβαση στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο το οποίο έχει γενική εφημερία σήμερα. Την ίδια ώρα η Πολιτική Προστασία κάνει προσπάθειες ώστε να υπάρξει πρόσβαση και στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, καθώς η λεωφόρος Πεντέλης είναι προς ώρας κλειστή. 

Προσπάθειες να υπάρξει πρόσβαση στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Ειδικότερα μετά από επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, στο συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ έγινε γνωστό πως η πρόσβαση προς το Σισμανόγλειο το οποίο έχει σήμερα γενική εφημερία είναι ως αυτή την ώρα ανοιχτή. Εντός του νοσοκομείου υπάρχει εκχιονιστικό μηχάνημα, ενώ δεν παρατηρούνται τεχνικά προβλήματα. Υπάρχει επάρκεια προσωπικού, παρ’ ότι αρκετοί υγειονομικοί είναι αποκλεισμένοι στις περιοχές κατοικίας τους. 

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Αδύνατη η πρόσβαση στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης – Μεταφορά νεφροπαθών από την Πυροσβεστική-1
Επίσκεψη αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, στο συντονιστικό κέντρο ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τον Συντονιστή Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών Δημήτρη Πύρρο

Δεν αναφέρονται προβλήματα στο Αμαλία Φλέμινγκ, ενώ η Πολιτική Προστασία κάνει προσπάθειες για να υπάρξει πρόσβαση στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης (η λεωφόρος Πεντέλης είναι κλειστή). Το νοσοκομείο έχει επάρκεια τροφίμων και πετρελαίου θέρμανσης. 

Μεταφορά νεφροπαθών στα νοσοκομεία για αιμοκάθαρση από την Πυροσβεστική

Με τη συμβολή της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας μεταφέρονται νεφροπαθείς που χρειάζονται σήμερα αιμοκάθαρση και αδυνατούν να μετακινηθούν με ιδιωτικό μέσο. 

«Τόσο ο υπουργός, ο οποίος βρέθηκε χθες εδώ, όσο και εγώ παρακολουθούμε στενά την κατάσταση ώστε όλοι οι υγειονομικοί σχηματισμοί να λειτουργούν απρόσκοπτα και να προσφέρουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες. Εάν παρατηρηθεί κάποιο ζήτημα παρεμβαίνουμε αμέσως για την επίλυσή του και την καλύτερη δυνατή φροντίδα των ασθενών. Συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις διότι οι συνθήκες αυξάνουν τον κίνδυνο τραυματισμού, ενώ το κρύο μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους με χρόνια προβλήματα υγείας. Καλό είναι λοιπόν να αποφεύγονται οι μετακινήσεις. Ευχαριστώ όλα τα στελέχη του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ που είναι σε 24ωρη επιφυλακή και όλους τους υγειονομικούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάθε συνθήκη», δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT