Σεισμός: Ο γιος πυροσβέστη που είχε σώσει τον μικρό Ανδρέα στο Αίγιο, απεγκλώβισε παιδί στην Τουρκία

Σεισμός: Ο γιος πυροσβέστη που είχε σώσει τον μικρό Ανδρέα στο Αίγιο, απεγκλώβισε παιδί στην Τουρκία

Πρόκειται για τον πυραγό Κώστα Νίκα, τον αξιωματικό - επιστήμονα της ελληνικής αποστολής, πτυχιούχο πολιτικό μηχανικό του Πολυτεχνείου.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκίνηση προκαλεί μια ιδιαίτερα ανθρώπινη λεπτομέρεια από τις δραματικές και τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλουν οι Ελληνες διασώστες στην πόλη Χάταϊ της Τουρκίας, που μέχρι στιγμής έχουν ανασύρει τέσσερις ανθρώπους ζωντανούς από τα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν από τον τρομακτικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Ο ένας από τα μέλη της ελληνικής αποστολής που έβγαλαν, χθες, ζωντανό το 7χρονο κορίτσι από κατεστραμμένο κτίριο, είναι γιος ενός άλλου ηρωικού πυροσβέστη, ο οποίος το 1995 είχε γίνει φωτεινό παράδειγμα ζωής και αυτοθυσίας, σώζοντας από τα χαλάσματα κτιρίου που είχε πέσει από τον σεισμό στο Αίγιο τον 11χρονο τότε Ανδρέα Μπογδάνο.

Πρόκειται για τον πυραγό Κώστα Νίκα, τον αξιωματικό – επιστήμονα της ελληνικής αποστολής, πτυχιούχο πολιτικό μηχανικό του Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακό στην κατάρρευση κτιρίων από φυσικές καταστροφές, που αποτελεί την ψυχή της ομάδας, και μελετάει τους χώρους δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες για τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι συνάδελφοί του προκειμένου να διασφαλίσουν τη ζωή τους, όπως φυσικά και τη ζωή των ανθρώπων που εντοπίζονται στα χαλάσματα.

Η είδηση «διέρρευσε» από την ανάρτηση ενός άλλου μέλους της ελληνικής αποστολής στην Τουρκία, ο οποίος έγραψε με συγκίνηση και καμάρι για την προσφορά του συναδέλφου και φίλου του, θυμίζοντας την ηρωική πράξη του πατέρα του, Παναγιώτη Μίχα, το 1995 στο Αίγιο.

«Ο Τάκης θα καμαρώνει τον γιο του από ψηλά», λένε πυροσβέστες που ήξεραν καλά τον πατέρα του Κώστα Νίκα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα υπηρεσίας, πριν από λίγα χρόνια, όταν ήταν διευθυντής της Περιφέρειας Πυροσβεστικής Ανατολικής Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή