Σεισμός: Στην Τουρκία οι πρώτες δυο πτήσεις με την ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια

Σεισμός: Στην Τουρκία οι πρώτες δυο πτήσεις με την ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια

Η Ελλάδα διαθέτει για την ανακούφιση των πληγέντων 7.500 κουβέρτες, 1.500 κρεβάτια και 500 σκηνές, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν οικογένειες και να χρησιμοποιηθούν ως κινητά ιατρεία. 

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δυο πρώτες πτήσεις με ανθρωπιστική βοήθεια από τις πέντε συνολικά που θα στείλει η Ελλάδα στην Τουρκία , έφθασαν τα ξημερώματα στα Άδανα.

Την ελληνική βοήθεια συνόδευσαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου.

Ο κ. Στυλιανίδης, επέστρεψε στη συνέχεια στην Ελλάδα, για να επιβλέψει την αποστολή ακόμη τριών πτήσεων .

Εικόνες από την άφιξη της ελληνικής αποστολής δημοσίευσε στο Twitter η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, ενώ στη δεύτερη ανάρτηση φαίνεται η δεύτερη αποστολή της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ που έφτασε χτες στην Τουρκία. 

5 πτήσεις με υγειονομικό υλικό στην Τουρκία

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε χθες ότι, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα διαθέτει για την ανακούφιση των πληγέντων και την κάλυψη αναγκών που έχουν προκύψει υγειονομικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης, όπως 7.500 κουβέρτες, 1.500 κρεβάτια και 500 σκηνές, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν οικογένειες και να χρησιμοποιηθούν ως κινητά ιατρεία. 

Για τη μεταφορά όλου του υλικού θα πραγματοποιηθούν συνολικά πέντε πτήσεις προς την Τουρκία με αεροσκάφη της Aegean.

Η αποστολή πραγματοποιείται σε συνεννόηση με τις τουρκικές Αρχές, με τη συνδρομή του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι το κόστος μεταφοράς των προς διάθεση υλικών θα καλυφθεί κατά 75% από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, ενώ το υπόλοιπο 25% της εθνικής συμμετοχής θα αποτελέσει χορηγία της αεροπορικής εταιρείας Aegean.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή