Μιχαηλίδου: Νοσηλεύτρια στη Φλώρινα έδινε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά

Μιχαηλίδου: Νοσηλεύτρια στη Φλώρινα έδινε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά

Το περιστατικό συνέβη σε ίδρυμα για παιδιά της Δυτικής Μακεδονίας

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νοσηλεύτρια από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα κατηγορείται ότι έδινε ζελεδάκια με ηρεμιστικό σε παιδιά, όπως αποκάλυψε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μάλιστα, με εντολή της υφυπουργού και έπειτα από συνεδρίαση του διοικητικού δυμβουλίου της δομής, καταγγέλθηκε η σύμβαση της νοσηλεύτριας, η οποία αποακρύνθηκε από τη θέση της.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η νοσηλεύτρια φέρεται να χορηγούσε για διάστημα δύο μηνών, χωρίς την έγκριση των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών της δομής, ζελεδάκια με φυτική υπνωτική ουσία, σε τουλάχιστον δύο από τα 22 παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, ηλικίας 6 – 17 ετών.

Η σχετική καταγγελία έγινε την Τετάρτη από τον υπεύθυνο παιδικής προστασίας της δομής και έτσι εκκινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για τον απαραίτητο έλεγχο. Τα παιδιά φέρεται να έχουν επιβεβαιώσει το γεγονός.

«Είχαμε μια καταγγελία δύο μέρες πριν από τον υπεύθυνο Παιδικής προστασίας, ο οποίος μας ενημέρωσε για μία δομή στη Βόρεια Ελλάδα ότι υπάρχει καταγγελία πως η νοσηλεύτρια φαίνεται να χορηγεί σε παιδιά δημοτικού φυτικά ζελεδάκια, χωρίς να υπάρχει καμία συμφωνία ή καμία σύσταση, έτσι ώστε αυτά να είναι πιο ήρεμα, να μην έχουν τόσες ανησυχίες και να κοιμούνται πιο εύκολα το βράδυ» δήλωσε στην ΕΡΤ η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Παράλληλα, η υφυπουργός ανέφερε ότι έγινε Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο ίδρυμα και βρέθηκε επίσης ότι από το φαρμακείο της δομής «λείπουν αρκετά από τα ψυχοφάρμακα».

Η υπόθεση έχει πάει ήδη στην εισαγγελία. Σημειώνεται ότι η νοσηλεύτρια αυτή είχε λευκό ποινικό μητρώο.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή