Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική έρευνα για τον θάνατο του κοριτσιού στο βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός»

Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική έρευνα για τον θάνατο του κοριτσιού στο βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός»

Το κοριτσάκι 2,5 ετών απο την Νιγηρία, που διέμενε στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη κατέληξε παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ, που έσπευσαν εκεί.

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, μετά από εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, για διερεύνηση του θανάτου του μικρού κοριτσιού, που πέθανε στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».

Συγκεκριμένα, το κοριτσάκι 2,5 ετών απο την Νιγηρία, που διέμενε στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη κατέληξε παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ, που έσπευσαν εκεί.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το παιδί μεταφέρθηκε χθες Πέμπτη, στο Ιπποκράτειο, όπου του δόθηκε σύσταση για αντιβιοτική αγωγή, επανέλεγχο σε δέκα ημέρες και πιθανότητα χειρουργικής αντιμετώπισης στις αμυγδαλές (υπερτροφή αμυγδαλών και ρινίτιδα).

Ωστόσο αφού γύρισε στο βρεφοκομείο, η υπεύθυνη βρεφονηπιοκόμος φέρεται να διαπίστωσε ότι το κοριτσάκι είχε δυσχέρεια στην αναπνοή και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.

Δυστυχώς οι προσπάθειες όλων δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή. Στο Βρεφοκομείο έσπευσε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου για να εποπτεύσει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, καθώς και ιατροδικαστής που θα συντάξει την ιατροδικαστική έκθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή