Μυτιλήνη: 83 «δέματα αγάπης» για τους σεισμοπαθείς Τουρκίας και Συρίας από την πυροπαθή κοινότητα Βρίσας

Μυτιλήνη: 83 «δέματα αγάπης» για τους σεισμοπαθείς Τουρκίας και Συρίας από την πυροπαθή κοινότητα Βρίσας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να βίωσαν πριν έξι μόλις χρόνια τον σεισμό, το 2017, και να έγιναν άστεγοι και σεισμοπαθείς, μπορεί το τελευταίο καλοκαίρι να έγιναν και πυροπαθείς, οι κάτοικοι της Βρίσας της Λέσβου όμως επιμένουν να είναι πρώτα απ΄ όλα άνθρωποι.

Ενώ ακόμα παλεύουν να ξαναχτίσουν το χωριό τους, προσέφεραν από το υστέρημά τους στους συνανθρώπους σε Τουρκία και Συρία που έζησαν τον καταστροφικό σεισμό. Την περασμένη Παρασκευή παρέδωσαν στο περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού, 83 δέματα με ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού, Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο οποίος και δημοσιοποίησε το γεγονός, αναφέρει:

«Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού αλληλεγγύης και αγάπης, η κοινότητα Βρίσας μας παρέδωσε χθες 83 “δέματα αγάπης” για τους συνανθρώπους μας σε Τουρκία και Συρία, που έχουν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό. Μια περιοχή που έζησε τον εφιάλτη του σεισμού πριν από έξι χρόνια και από την καταστροφική πυρκαγιά το περασμένο καλοκαίρι, και ακόμη παλεύει για να σταθεί όρθια. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT