Αναβάθμιση των Εθνικών Χιονοδρομικών Κέντρων Βασιλίτσας και Σελίου

Αναβάθμιση των Εθνικών Χιονοδρομικών Κέντρων Βασιλίτσας και Σελίου

Προς ψήφιση, η ανάθεση μελετών και διαγωνισμών στο ΤΑΙΠΕΔ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ταχύτερος εκσυγχρονισμός των δύο Εθνικών Χιονοδρομικών Κέντρων της Βασιλίτσας και του Σελίου, θα ενσωματωθεί σε νομοσχέδιο που εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή την Τρίτη. 

Στόχος να γίνουν χωρίς χρονοτριβή οι μελέτες και οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τα απαραίτητα έργα αναβάθμισης και αξιοποίησης των δύο Εθνικών Χιονοδρομικών Κέντρων. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, προέκρινε τη λύση της ανάθεσης των σχετικών μελετών και διαγωνισμών στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ).

Το ΤΑΙΠΕΔ, με το οποίο συνεργάζεται το Υφυπουργείο Αθλητισμού και σε άλλα πρότζεκτ, θα συνδράμει στις μελέτες και στους σχετικούς διαγωνισμούς, χωρίς να επηρεάζεται σε οτιδήποτε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ελληνικού Δημοσίου και η μορφή των νομικών προσώπων (δημοσίου δικαίου) που διαχειρίζονται τα Εθνικά Χιονοδρομικά Κέντρα Βασιλίτσας και Σελίου.

Ολόκληρη η διάταξη έχει ως εξής:
«Ανάθεση διενέργειας διαγωνισμού στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για την αξιοποίηση των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου με τις επωνυμίες «ΕΘΝΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ» και «ΕΘΝΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΛΙΟΥ»
Κατά παρέκκλιση του ν. 3986/2011 (Α΄ 152), όσον αφορά τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.), δύναται, με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού:
α) να ανατεθεί στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. η διεξαγωγή για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου διαγωνισμού για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων που διαχειρίζονται το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.) με την επωνυμία ΕΘΝΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ και το ν.π.δ.δ. με την επωνυμία ΕΘΝΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΛΙΟΥ,
β) να προσδιορισθούν οι βασικοί όροι της συνεργασίας μεταξύ του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. και του Ελληνικού Δημοσίου για την υλοποίηση του ως άνω διαγωνισμού και
γ) να ρυθμισθεί κάθε άλλο ζήτημα για την εφαρμογή της παρούσας.
Με την ίδια απόφαση προσδιορίζονται τα λειτουργικά έξοδα και οι διοικητικές δαπάνες του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. για τον διαγωνισμό του πρώτου εδαφίου που βαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο και καθορίζεται ο τρόπος κάλυψής τους.
Στον διαγωνισμό του πρώτου εδαφίου ακολουθείται αναλογικά η διαδικασία του ν. 3986/2011, με την εξαίρεση της παρ. 2 του άρθρου 1 και του άρθρου 5α του νόμου αυτού.
Η σύμβαση που ανατίθεται σε συνέχεια του διαγωνισμού υπογράφεται από τον Υπουργό Οικονομικών και τον αρμόδιο για τον αθλητισμό Υπουργό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT