Συνάντηση Μπλίνκεν με μέλη ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ

Συνάντηση Μπλίνκεν με μέλη ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ

Συνάντηση στην αμερικανική πρεσβεία με πυροσβέστες-μέλη της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) της Πυροσβεστικής, καθώς και διασώστες του ΕΚΑΒ, είχε χθες το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση στην αμερικανική πρεσβεία με πυροσβέστες-μέλη της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) της Πυροσβεστικής, καθώς και διασώστες του ΕΚΑΒ, είχε χθες το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν. Πρόκειται για μέλη σωστικών ομάδων που αμέσως μετά τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία έσπευσαν στη γειτονική χώρα ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των τουρκικών αρχών και συνέδραμαν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις πληγείσες περιοχές. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη και, φυσικά, του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντονι Μπλίνκεν ευχαρίστησε τα μέλη της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ για τη συμβολή τους στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το έργο που προσέφεραν.

«Υστερα από πρόσκληση της αμερικανικής πρεσβείας και του υπεξ των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν, είμαστε εδώ με μια ομάδα της ΕΜΑΚ και άτομα του ΕΚΑΒ, καθώς και δύο σκυλιά της ΕΜΑΚ, έτσι ώστε να αναγνωρίσει (σ.σ. ο κ. Μπλίνκεν) το έργο αυτών των ανθρώπων. Το τι έπραξαν πηγαίνοντας στην Τουρκία από τις πρώτες ομάδες, έτσι ώστε να σώσουν ζωές», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Χρήστος Στυλιανίδης. Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει αυτή η αναγνώριση από πλευράς της αμερικανικής κυβέρνησης. «Η αναγνώριση είναι κάτι που τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν σε αυτή τη μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια που κάνουν όταν υπάρχουν φυσικές καταστροφές. Αυτό που έκαναν στην Τουρκία μπορούν να το κάνουν οπουδήποτε», υπογράμμισε ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή