Πλεύρης: Στην ώρα τους τα τρία νοσοκομεία

Πλεύρης: Στην ώρα τους τα τρία νοσοκομεία

Τη βεβαιότητα ότι θα προχωρήσει κανονικά η κατασκευή των τριών νοσοκομείων δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καθυστέρηση εξέφρασε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βεβαιότητα ότι θα προχωρήσει κανονικά η κατασκευή των τριών νοσοκομείων δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καθυστέρηση εξέφρασε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», διαβεβαίωσε ότι εφόσον χρειαστεί η κυβέρνηση θα συνδράμει για την ολοκλήρωση των έργων με χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο είναι εξασφαλισμένο από το Ταμείο Ανάκαμψης. Κάτι όμως που όλα δείχνουν πως δεν θα χρειαστεί.

Οπως σημείωσε ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ3, προχθές το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων με την οποία ξεκαθαρίζει ότι το θέμα θα λυθεί. Ο διαγωνισμός για την κατασκευή των νοσοκομείων, ο οποίος απέβη άκαρπος επειδή οι προσφορές από κατασκευάστριες εταιρείες ήταν πολύ υψηλότερες του οικονομικού αντικειμένου της δωρεάς, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να επαναληφθεί, με την προσδοκία ότι αυτή τη φορά θα τελεσφορήσει.

«Η κυβέρνηση είναι παρούσα, αν χρειαστεί ακόμη και με χρηματοδοτικό εργαλείο», είπε ο κ. Πλεύρης για τα έργα σε Σπάρτη, Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη.

«Υπάρχει ένα θέμα που έχει να κάνει με τον διαγωνισμό του ιδρύματος. Εκεί πέρα δεν μπλέκεται η κυβέρνηση. Ο διαγωνισμός προέκυψε άκαρπος, διότι οι προσφορές δεν κρίθηκαν συμφέρουσες. Το ίδρυμα θα κάνει όλες τις ενέργειες που πρέπει να κάνει για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες», σημείωσε ο κ. Πλεύρης και συνέχισε: «Η κυβέρνηση είναι παρούσα, αν χρειαστεί ακόμη και με χρηματοδοτικό εργαλείο. Είναι ξεκάθαρο και αποτελεί πλήρη δέσμευση ότι το ζήτημα με τα τρία νοσοκομεία σε Σπάρτη, Κομοτηνή και το παιδιατρικό στη Θεσσαλονίκη, που είναι κεντρικής σημασίας, θα λυθεί το 2025. Συνεπώς και με την επιστολή του Ιδρύματος και με τη βούληση τη δική μας είμαστε απόλυτα εντός του χρονοδιαγράμματος. Δεν πρόκειται να υπάρξει καθυστέρηση, τα έργα αυτά θα γίνουν».

Ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός και η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας Δώρα Αυγέρη, σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για εργαλειοποίηση εκ μέρους της κυβέρνησης της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Σχολιάζοντας το γεγονός ότι βγήκε άγονος ο διαγωνισμός για την κατασκευή των τριών νοσοκομείων, αναφέρουν πως «είναι προκλητικό ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας αντιμετωπίζουν την εξέλιξη αυτή ως μια διαφορά μεταξύ ενός ιδιώτη και κάποιων κατασκευαστικών εταιρειών. Αντί για κυβερνητικές πρωτοβουλίες και ενέργειες άρσης του αδιεξόδου, έχουμε καθησυχαστικές εξαγγελίες του κ. Πλεύρη ότι το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2025. Πώς ακριβώς, με ποια διαδικασία και με ποια χρηματοδότηση, κανείς δεν μας λέει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή