Διώξεις στη χήρα του Γιώργου Τράγκα για κακουργήματα

Διώξεις στη χήρα του Γιώργου Τράγκα για κακουργήματα

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί να απολογηθεί η κατηγορούμενη - Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από έρευνες που διενεργήθηκαν από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων διώκεται ποινικά η χήρα του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα, καθώς, από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε πως δεν είχαν δηλωθεί σημαντικά περιουσιακά στοιχεία από το 2012 έως και το 2019, ή δεν είχαν υποβληθεί καθόλου οι δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Η δίωξη εις βάρος της είναι σε βαθμό κακουργήματος και ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς, πέραν της απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων, διακριβώθηκε ότι δεν είχαν υποβληθεί και δηλώσεις κατά την τριετία 2012 έως 2015.

Η χήρα του γνωστού δημοσιογράφου, Μαρία Καρρά, θα κληθεί, μετά την άσκηση δίωξης εις βάρος της, σε απολογία από αρμόδιο ανακριτή, ο οποίος θα διενεργήσει περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από έρευνες που διενεργήθηκαν –μετά τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα– από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, με εντολή του επικεφαλής της Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε ο Χ. Βουρλιώτης, προέκυψε πως η Μαρία Καρρά δεν δήλωνε κάθε χρόνο περιουσιακά στοιχεία, τα οποία ανέρχονταν σε τρία εκατομμύρια ευρώ και προέρχονταν είτε από κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με τον Γιώργο Τράγκα είτε από την απόκτηση νέας ακίνητης περιουσίας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT