Υπόθεση Κοκλώνη: Τα ύποπτα εμβάσματα που κινητοποίησαν τις αρχές

Υπόθεση Κοκλώνη: Τα ύποπτα εμβάσματα που κινητοποίησαν τις αρχές

Ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης φέρεται ο γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός και παρουσιαστής Νίκος Κοκλώνης, σε πόρισμα που συνέταξε εις βάρος του η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης φέρεται ο γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός και παρουσιαστής Νίκος Κοκλώνης, σε πόρισμα που συνέταξε εις βάρος του η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος.

Το 75σέλιδο πόρισμα έχει εδώ και τρία εικοσιτετράωρα υποβληθεί στον οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη, με τον επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπο Βουρλιώτη να εισηγείται, κατά πληροφορίες, στον εισαγγελέα την ποινική δίωξη του επιχειρηματία και τηλεοπτικού παραγωγού για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να έχει συστήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να διατηρούσε υπό τον έλεγχό του 13-15 εταιρείες, αρκετές από τις οποίες φέρονται να ήταν «φαντάσματα». Μέσω αυτών φέρεται να έχει εισπράξει επιστροφή ΦΠΑ, τον οποίο όμως δεν κατέβαλε στο κράτος, ως όφειλε.

Εχουν επίσης βρεθεί εικονικά τιμολόγια, με τη ζημία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου να υπολογίζεται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος στα 22 εκατομμύρια ευρώ.

Πλην του γνωστού παρουσιαστή, η Αρχή αποδίδει κεντρικό ρόλο σε μια δικηγόρο και κυρίως σε έναν αλλοδαπό συνεργάτη του επιχειρηματία, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος τυγχάνει υπόδικος για υπόθεση ναρκωτικών. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ο συγκεκριμένος εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπος σε αρκετές από τις εταιρείες του τηλεοπτικού παραγωγού.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν ύποπτα εμβάσματα από το εξωτερικό ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά των τραπεζών.

Η Αρχή φέρεται ακόμη να έχει εντοπίσει ύποπτα εμβάσματα από το εξωτερικό προς τραπεζικά καταστήματα της χώρας.

Οπως μάλιστα πληροφορείται η «Κ», οι συγκεκριμένες χρηματοροές ήταν αυτές που ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά των τραπεζών, που με τη σειρά τους ενημέρωσαν την Αρχή. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι μάλιστα αναφέρουν ότι τα εν λόγω εμβάσματα συνδέονται με τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος.

Συνεπεία των παραπάνω, ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζήτησε τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τόσο του επιχειρηματία όσο και ακόμη έξι συνεργατών του, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της εταιρείας «BARKINGWELL PROGRESS», συμφερόντων του επιχειρηματία, ο τηλεοπτικός παραγωγός είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής σε επενδυτικό πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Το έργο ήταν προϋπολογισμού 9,9 εκατομμυρίων ευρώ, αφορούσε παραγωγή τηλεοπτικού προϊόντος και θα χρηματοδοτείτο με 2,5 εκατομμύρια ευρώ μετά την ολοκλήρωσή του. Η αίτηση είχε γίνει δεκτή, ωστόσο τα χρήματα δεν εκταμιεύτηκαν. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης όπου αναφέρεται ότι «δεν έχει καμία εμπλοκή στην παρούσα υπόθεση».

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Κοκλώνης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι επιχειρήσεις του έχουν ελεγχθεί χωρίς να του καταλογιστεί ποτέ κάτι παράνομο. Εξέφρασε την πρόθεσή του να διευκολύνει τις Αρχές στην άσκηση του έργου τους και απείλησε ότι θα προβεί σε «νόμιμες ενέργειες» εναντίον όσων δημοσιεύουν ψευδείς ειδήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT