Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Αυξημένη η κίνηση σε ΚΤΕΛ και λιμάνια

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Αυξημένη η κίνηση σε ΚΤΕΛ και λιμάνια

Ανά πέντε λεπτά σήμερα δρομολόγιο των ΚΤΕΛ από Αθήνα για Πάτρα - Eκτακτα δρομολόγια και από την Hellenic Train

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένη είναι από σήμερα η κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων σε σχέση με πέρυσι, ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέραςμε τους εκδρομείς να εγκαταλείπουν την Αθήνα.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών Σοφοκλής Φάτσιος, από σήμερα το πρωί, παρουσιάζεται αυξημένη η κίνηση και στους δυο σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων κατά ποσοστό 40% περίπου σε σχέση με πέρυσι, ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων έχουν προστεθεί δρομολόγια προς όλους τους προορισμούς.

Την τιμητική της βέβαια στις προτιμήσεις των εκδρομέων έχει η Πάτρα και μετά ακολουθούν Αιτωλοακαρνανία, Βόλος, Λάρισα και Πελοπόννησος. Σύμφωνα με τον κ. Φάτσιο η Πάτρα θα περάσει τα επίπεδα του 2019, με τα πρώτα δρομολόγια σήμερα να ξεκινούν από τις 5:30 π.μ. ανά πέντε λεπτά και πληρότητα 100%, και αύριο από τις 7 πάλι ανά πέντε λεπτά.

Eκτακτα δρομολόγια από την Hellenic Train

Παράλληλα, ενόψει των αποκριάτικων εκδηλώσεων για το πατρινό καρναβάλι και της Καθαράς Δευτέρας και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων που επιθυμούν να επισκεφθούν την αχαϊκή Πρωτεύουσα, η Hellenic Train ενισχύει σημαντικά τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Αθήνας και Πάτρας, με έκτακτα δρομολόγια και αύξηση χωρητικότητας θέσεων, από σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου έως και την ερχόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Επίσης, για την ίδια χρονική περίοδο ενισχύεται με επιπλέον λεωφορεία η γραμμή Κιάτο – Πάτρα – Κιάτο.

Ειδικότερα, οι επισκέπτες από την Αθήνα μπορούν να επιλέξουν να μετακινηθούν με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο μέχρι το Κιάτο. Στη συνέχεια να μετεπιβιβαστούν άμεσα στα λεωφορεία της Hellenic Train, με τελικό προορισμό την Πάτρα, γρήγορα, οικονομικά και με ασφάλεια ώστε να παραβρεθούν στη μεγάλη γιορτή του καρναβαλιού.

Τέλος, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ενεργοποιούνται έκτακτα δρομολόγια στον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο στη γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα – Διακοπτό.

Αυξημένη κίνηση και στα λιμάνια

Αυξημένη αναμένεται να είναι από σήμερα το απόγευμα η κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της εξόδου των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 12 αναχωρήσεις πλοίων, 6 από τη Ραφήνα, 6 από το Λαύριο, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού θα εκτελεστούν 14 δρομολόγια συμβατικών πλοίων και 12 καταμαράν.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, μόνο από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή τουλάχιστον 6.036 κρατήσεις εισιτηρίων, για το Σάββατο 1.907 και για την Κυριακή 1.567.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να βρίσκονται στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου νωρίτερα, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους, ενώ το λιμενικό σώμα θα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας: Νοτιάδες ευνοϊκοί για πέταγμα χαρταετού και υψηλές θερμοκρασίες

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στη Μεσόγειο αναμένεται να ευνοήσει τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών και αφρικανικής σκόνης προς τη χώρα μας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Πάντως την Καθαρά Δευτέρα οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά και να είναι ευνοϊκοί για το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού.

Αναλυτικότερα, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα είναι:

  • Οι ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι, με εντάσεις που την Κυριακή θα φτάσουν τοπικά στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ.
  • Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ιδιαίτερα την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα. Οι αέριες μάζες πάνω από τη χώρα μας θα είναι 7-10 βαθμούς θερμότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
  • Οι αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης, ιδιαίτερα στα πρώτα δύο χιλιόμετρα της ατμόσφαιρας.
  • Παράλληλα, δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές, οι οποίες την Κυριακή θα επηρεάσουν περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ την Καθαρά Δευτέρα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή