Ενωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου: Βαθιά προσβλητική η τοποθέτηση Πολάκη

Ενωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου: Βαθιά προσβλητική η τοποθέτηση Πολάκη

«Απόψεις, όπως αυτές που εξέφρασε ο συγκεκριμένος βουλευτής, αν και θορυβώδεις, παραμένουν τελείως περιθωριακές και χωρίς θέση στον δημόσιο διάλογο», σημειώνεται

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανακοίνωση σχετικά με την πρόσφατη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, προέβη σήμερα η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η προσωπική στοχοποίηση συναδέλφων μας των άλλων δικαιοδοτικών κλάδων και η θέση του περί εκκαθαρίσεων στο Δικαστικό Σώμα καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με την ελεύθερη και θεμιτή στις δημοκρατικές έννομες τάξεις, όπως η ελληνική, κριτική των δικαστικών αποφάσεων».

«Μας αφήνει, πάντως, ικανοποιημένους η διαπίστωση, από όσα επακολούθησαν, ότι απόψεις, όπως αυτές που εξέφρασε ο συγκεκριμένος βουλευτής, αν και θορυβώδεις, παραμένουν τελείως περιθωριακές και χωρίς θέση στον δημόσιο διάλογο», σημειώνεται.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η ακραία και αντιδικαιοκρατική πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη, η προσωπική στοχοποίηση συναδέλφων μας των άλλων δικαιοδοτικών κλάδων και η θέση του περί εκκαθαρίσεων στο Δικαστικό Σώμα καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με την ελεύθερη και θεμιτή στις δημοκρατικές έννομες τάξεις, όπως η ελληνική, κριτική των δικαστικών αποφάσεων. Αντιθέτως, ως βαθιά προσβλητική για κάθε δικαστή που καθημερινά μοχθεί, υπηρετώντας το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, είναι αυτονοήτως αποδοκιμαστέα και εντόνως καταδικαστέα.

Μας αφήνει, πάντως, ικανοποιημένους η διαπίστωση, από όσα επακολούθησαν, ότι απόψεις, όπως αυτές που εξέφρασε ο συγκεκριμένος βουλευτής, αν και θορυβώδεις, παραμένουν τελείως περιθωριακές και χωρίς θέση στον δημόσιο διάλογο. Και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ακόμη μικρότερη απήχηση βρίσκουν στους πολίτες, που εξακολουθούν να προσβλέπουν, με εμπιστοσύνη, στη Δικαιοσύνη, ως ύστατο καταφύγιο για την προστασία των ελευθεριών και των δικαιωμάτων τους.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή