Σύγκρουση τρένων: 26 νεκροί και 85 τραυματίες – Η πρώτη ενημέρωση της πυροσβεστικής

Σύγκρουση τρένων: 26 νεκροί και 85 τραυματίες – Η πρώτη ενημέρωση της πυροσβεστικής

Η διαδικασία απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη και διεξάγεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των δύο τρένων. Ο μεγαλύτερος αριθμός των επιβαινόντων έχει μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία. 

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είκοσι έξι νεκροί και 85 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της σύγκρουσης τρένων που σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα έξω από τα Τέμπη.

Σύμφωνα με την πρώτη επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα επιχειρούν στο σημείο, όπου έχουν σπεύσει 30 ασθενοφόρα και συνδράμει η ελληνική αστυνομία. Τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν έχουν διαλυθεί. Το τραγικό δυστύχημα έγινε στην περιοχή Ευαγγελισμός, σε μικρή απόσταση από τη Λάρισα και τα Τέμπη. 

Για το τραγικό συμβάν εφημερεύει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας ενώ άνοιξαν εκτάκτως το γενικό νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο της Κατερίνης. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Γεννηματά που διαθέτουν ειδική μονάδα για εγκαυματίες. Για τον ίδιο λόγο έχουν τεθεί σε επιφυλακή και τα νοσοκομεία της Αττικής. 

Η πρώτη Στρατιά και οι στρατιωτικές μονάδες Θεσσαλίας έχουν μπει σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται στην περίπτωση ανάλογων δυστυχημάτων. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι σε επιφυλακή, σε περίπτωση που χρειαστεί να δεχθούν τραυματίες. 

Η διαδικασία απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη και διεξάγεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των δύο τρένων. 

Ο μεγαλύτερος αριθμός των επιβαινόντων έχει μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία. 

Συναγερμός

Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε συναγερμό. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στην Πολιτική Προστασία, μαζί με τον υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Γιώργο Πουρναρά. Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον Αρχηγό του Σώματος Κωνσταντίνο Σκούμα, ενώ αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται στον τόπο του δυστυχήματος και στα νοσοκομεία προκειμένου να καταγράψουν νεκρούς και τραυματίες.

Υπενθυμίζεται ότι τη στιγμή της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες στη μία από τις δύο αμαξοστοιχίες, σύμφωνα με τη Hellenic Train για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή