Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην «Κ»: «Τα δύο πρώτα βαγόνια έχουν συνθλιβεί»

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην «Κ»: «Τα δύο πρώτα βαγόνια έχουν συνθλιβεί»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας μετά τη σύγκρουση τρένων περιέγραψε μιλώντας στην «Κ» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. 

«Τα δύο πρώτα βαγόνια έχουν συνθλιβεί, το δε βαγόνι που είναι από πάνω ήταν το εστιατόριο του τρένου. Σαν σκραπ είναι όλη η άμορφη αυτή μάζα», είπε χαρακτηριστικά ενώ έθεσε το ερώτημα «πώς γίνεται δύο τρένα να βρεθούν στην ίδια γραμμή με αντίθετη κατεύθυνση».

«Πρέπει να απαντηθεί αυτό το ερώτημα. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη, ο τόπος της τραγωδίας τα λέει όλα. Αν μάλιστα γινόταν ένα λεπτό αργότερα η σύγκρουση θα συνέβαινε μέσα στο τούνελ των Τεμπών και τότε θα είχαμε έκρηξη και ίσως και κατάρρευση του τούνελ», πρόσθεσε. 

Ο κ. Αγοραστός υποστήριξε επίσης ότι «το συμβάν καταδεικνύει πόση προσοχή χρειάζεται η συγκεκριμένη εργασία, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με τόσους πολλούς ανθρώπους».

Όπως είπε «οι περισσότεροι επιβαίνοντες φαίνεται ότι ήταν από την περιοχή μας και αρκετοί εξ αυτών φαίνεται ότι ήταν φοιτητές. Τους συγγενείς των νεκρών συνδράμουν ήδη ψυχίατροι ενώ είναι σε εξέλιξη η αναγνώριση των σορών με τη μέθοδο του DNA. Η ιατροδικαστική υπηρεσία της Λάρισας κάνει όσο πιο γρήγορα μπορεί σε αυτό το κομμάτι για να μην ταλαιπωρηθούν οι συγγενείς των θυμάτων. Πολλές από τις σορούς βγήκαν σε κακή κατάσταση. Αναμένουμε στο σημείο και τον πρωθυπουργό».
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή