Τραγωδία στα Τέμπη: Η στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων – Βίντεο ντοκουμέντο

Τραγωδία στα Τέμπη: Η στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων – Βίντεο ντοκουμέντο

Στο βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, αποτυπώνεται η στιγμή που η επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούεται μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο δεκάδων ανθρώπων. 

 

Στο βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, αποτυπώνεται η στιγμή που η επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούεται μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Σημειώνεται πως τα δύο τρένα κινούνταν πάνω στην ίδια γραμμή. Ειδικότερα, το επιβατικό τρένο που είχε κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία που είχε αντίθετη κατεύθυνση.

Τα δύο τρένα βρέθηκαν – υπό άγνωστες συνθήκες – να κινούνται στην ίδια γραμμή, κάτι που οδήγησε στη σφοδρή σύγκρουση.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται, ενώ ο σταθμάρχης της Λάρισας φέρεται να έχει αποδεχτεί το μοιραίο λάθος του, απολογούμενος στο στάδιο της προανάκρισης για το τραγικό δυστύχημα. 

Σημειώνεται πως ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 43, σύμφωνα με την Ρουμπίνη Λεοντάρη, προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, που μίλησε την ΕΡΤ. Συνολικά 85 άτομα έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων 72 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία – έξι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Η εκτίμηση των αρχών είναι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς υπάρχουν αρκετά άτομα εγκλωβισμένα στα πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Hellenic Train, στα δύο τρένα επέβαιναν συνολικά 354 άτομα (342 επιβάτες και 12 άτομα προσωπικό, δύο εκ των οποίων στην εμπορική αμαξοστοιχία).

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή