Τραγωδία στα Τέμπη: Υπό δύσκολες συνθήκες οι έρευνες στο βαγόνι-εστιατόριο

Τραγωδία στα Τέμπη: Υπό δύσκολες συνθήκες οι έρευνες στο βαγόνι-εστιατόριο

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, οι νεκροί από το δυστύχημα ανέρχονται πλέον στους 57.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, προκειμένου να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Κλιμάκια που επιχειρούν στο σημείο εστιάζουν τώρα στο τρίτο βαγόνι του τρένου, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Αρχικά συζητήθηκε το ενδεχόμενο να τεμαχιστεί το βαγόνι σε τρία κομμάτια, αλλά τώρα εξετάζεται η πιθανότητα να σηκωθεί από γερανό και να μεταφερθεί σε κοντινό σημείο, ώστε να ελεγχθεί ο χώρος κάτω από αυτό το διαλυμένο τμήμα της αμαξοστοιχίας. 

Διασώστες εκτιμούν πως αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα πρέπει να ελεγχθούν εκ νέου τα υπόλοιπα βαγόνια. Η επιχείρηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το πρωί.

Γιατί δεν έχει προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των επιβατών

Ο ακριβής αριθμός των επιβατών παραμένει άγνωστος καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το κρατικό κανάλι, τα εκδοτήρια κλείνουν 10 λεπτά πριν από την αναχώρηση του συρμού και όσοι επιβιβάζονται αργότερα κόβουν εισιτήριο μέσα στο τρένο. Πριν την σύγκρουση, η επιβατική αμαξοστοιχία είχε κάνει επτά στάσεις. 

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, οι νεκροί από το δυστύχημα ανέρχονται πλέον στους 57. Στα νοσοκομεία, γονείς που αναζητούν τα παιδιά τους υποβλήθηκαν σε εξέταση DNA. Προς το παρόν έχουν ταυτοποιηθεί 9 σοροί.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ο πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, είπε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις ερευνούν το βαγόνι-εστιατόριο, το οποίο καταπλακώθηκε από το πρώτο βαγόνι κατά τη σύγκρουση.

Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε την επιχείρηση στο συγκεκριμένο βαγόνι και ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, σχολιάζοντας: «Βλέπουμε ότι εκεί υπάρχουν άτομα (…) βρίσκονται πολλοί άνθρωποι».

Εν τω μεταξύ, από τους 72 τραυματίες επιβάτες που είχαν νοσηλευτεί σε νοσοκομεία, οι 15 έχουν πάρει εξιτήριο ενώ έξι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Τρία παιδιά, δύο γυναίκες και ένας άνδρας είναι σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή