Τέμπη: Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι

Τέμπη: Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι

«Η κατάσταση του είναι σταθερά κρίσιμη. Προσπαθούμε για το καλύτερο», είπε ο διευθυντή ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολος Κομνός.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας 20χρονος φοιτητής είναι ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι του τρένου που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη

Σύμφωνα με τον διευθυντή ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολο Κομνό, ο φοιτητής νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργεία.

«Η κατάσταση του είναι σταθερά κρίσιμη», είπε προσθέτοντας πως «Προσπαθούμε για το καλύτερο».

Η κατάσταση των άλλων τραυματιών

«Έχουμε και κάποιους τραυματίες που έχουν χειρουργηθεί. Στο νοσοκομείο μας έγιναν 20 εισαγωγές, οι 15 έχουν μείνει, και είναι σε καλή κατάσταση, 5 πήραν εξιτήριο. Κάποιοι έχουν χειρουργηθεί και κάποιοι θα χειρουργηθούν με την κατάστασή τους να μην εμπνέει ανησυχία» ανέφερε ο κ. Κομνός.

Στη συνέχεια περιέγραψε τις απίστευτες σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο τις πρώτες ώρες της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. «Όταν μας ειδοποίησαν αμέσως μετά το ατύχημα, αν και το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, καθώς εφημέρευε το πανεπιστημιακό Λάρισας, σε μισή ώρα ήμασταν έτοιμοι να αποδεχθούμε ασθενή». Στον τόπο του ατυχήματος ήταν 40 ασθενοφόρα, ανέφερε.

Έχει γίνει ταυτοποίηση σε 7 άτομα 

«Κάτι τέτοιο είχα ζήσει 20 χρόνια πριν, όταν είχαμε το τροχαίο των Τεμπών με τα παιδιά. Οι ίδιες διαδικασίες, δυστυχία» θυμάται ο κ. Κομνός.

Τέλος, ο διευθυντής ΜΕΘ στη Λάρισα είπε ότι οι συγγενείς υποστηρίχθηκαν ψυχολογικά από τις πρώτες ώρες ενώ ήδη έχει γίνει ταυτοποίηση σε 7 άτομα.

Πηγή: ΕΡΤ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή