Παρέμβαση ΙΣΑ για τις «εφημερίες τρόμου» στο ΕΣΥ

Παρέμβαση ΙΣΑ για τις «εφημερίες τρόμου» στο ΕΣΥ

Θα πρέπει να ληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες, για να μπορούν οι γιατροί να ασκούν το λειτούργημά τους, προστατευμένοι και ασφαλείς, τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το κρίσιμο ζήτημα της ασφάλειας των ιατρών του ΕΣΥ κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους, απέστειλε επιστολή, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στους συναρμόδιους Υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, κ. Πλεύρη και κ. Θεοδωρικάκο, με την οποία ζητά να αναλάβουν κάθε αναγκαία νομοθετική πρωτοβουλία, για τη θέσπιση μέτρων ασφάλειας. Σημειώνεται ότι ο ΙΣΑ έχει κάνει και στο παρελθόν ανάλογες παρεμβάσεις.

«Οι γιατροί του ΕΣΥ σε αντίξοες συνθήκες αγωνίζονται για τον ασθενή και το σύστημα υγείας. Θα πρέπει να ληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες, για να μπορούν οι γιατροί να ασκούν το λειτούργημά τους, προστατευμένοι και ασφαλείς», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ΙΣΑ προς τους συναρμόδιους Υπουργούς αναφέρονται τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είχε αναδείξει το θέμα ήδη από το Μάιο του 2016 εξ αφορμής ενός περιστατικού. Τότε είχε αποστείλει επιστολή στον Υπουργό κ. Α. Ξανθό ζητώντας του, ως καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός, την άμεση λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη αυστηροποίηση του πλαισίου φύλαξης και ασφάλειας των χώρων εργασίας των ιατρών, οι οποίοι παρέχουν με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους. Είναι δυστυχώς αλήθεια ότι τα περιστατικά ξυλοδαρμού, εξύβρισης, απειλής ή άλλης μορφής κακοποίησης του ιατρικού προσωπικού κυρίως στις ημέρες εφημερίας, πληθαίνουν, λαμβάνοντας τη μορφή επιδημίας. Η ασφάλεια στο χώρο εργασίας ενός δημοσίου νοσοκομείου ή άλλης δημόσιας δομής παροχής υπηρεσιών υγείας αποτελεί πρώτιστο καθήκον της πολιτείας. Οι γιατροί πρέπει κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους να νιώθουν προστατευμένοι και ασφαλείς». 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT