Σοβαρό σιδηροδρομικό ατύχημα στη Χαμοστέρνας τον Δεκέμβριο – Τρένο έπεσε σε Ι.Χ

Σοβαρό σιδηροδρομικό ατύχημα στη Χαμοστέρνας τον Δεκέμβριο – Τρένο έπεσε σε Ι.Χ

Ο φύλακας της διάβασης έκανε φωτεινό σήμα στον μηχανοδηγό για να περάσει κανονικά ενώ 70 μέτρα πιο μακριά ήταν ακινητοποιημένο αυτοκίνητο πάνω στις ράγες.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα εξαιρετικά σοβαρό σιδηροδρομικό ατύχημα, στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Open. 

Σύμφωνα με αυτό, πρόκειται για ένα συμβάν που σημειώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου όταν ένας συρμός περνούσε από ισόπεδη διάβαση στην οδό Χαμοστέρνας και Πειραιώς

Ο φύλακας της διάβασης έκανε φωτεινό σήμα στον μηχανοδηγό για να περάσει κανονικά ενώ οι μπάρες είχαν κατέβει, εμποδίζοντας τα αυτοκίνητα να περάσουν. 

Ωστόσο, σε απόσταση 70 μέτρων είχε ακινητοποιηθεί αυτοκίνητο πάνω στις γραμμές, το οποίο ο φύλακας δεν είδε, με αποτέλεσμα ο συρμός να πέσει πάνω του. 

Το συμβάν εγείρει νέα ερωτήματα για την ασφάλεια των μεταφορών. 

Σημειώνεται πως η οδηγός είχε ενημερώσει την Τροχαία «και όχι μόνο», όπως λένε συνοδηγοί σε έγγραφο που έχει στην κατοχή του το OPEN. Ακόμη είχαν ενημερωθεί και οι επικεφαλής της ΡΑΣ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και η εταιρεία Hellenic Train.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή