Ηλιούπολη: Χειροπέδες σε δύο 17χρονους για ληστεία σε φαρμακείο

Ηλιούπολη: Χειροπέδες σε δύο 17χρονους για ληστεία σε φαρμακείο

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, το απόγευμα της Δευτέρας, στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙΑΣ) δύο 17χρονοι -κατά περίπτωση- για ληστεία κατά συναυτουργία και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Ειδικότερα, λίγο πριν από τη σύλληψή τους οι κατηγορούμενοι, φορώντας χειρουργικές μάσκες, εισήλθαν σε φαρμακείο στην Ηλιούπολη και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν δύο υπαλλήλους, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από το ταμείο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι προστρέξαντες αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή, έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις, εντόπισαν τον έναν από τους δύο 17χρονους που βρισκόταν σε πλατεία μαζί με άλλους επτά ανηλίκους, και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Ηλιούπολης, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανωτέρω ληστείας. 

Στην κατοχή του ανωτέρω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι ρέπλικα, φωτοβολίδα και χρηματικό ποσό.

Από την έρευνα που ακολούθησε από το Τμήμα Ασφάλειας Ηλιούπολης, και έπειτα από συνδυαστική αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων, επετεύχθη η ταυτοποίηση και του δεύτερου 17χρονου που συμμετείχε στη ληστεία, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ηλιούπολης.

Επιπλέον, εις βάρος των ανωτέρω συλληφθέντων είχε σχηματιστεί δικογραφία για συμμετοχή τους σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες εις βάρος ανηλίκων σε περιοχές της Αργυρούπολης, του Παλαιού Φαλήρου και της Δάφνης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή