«Χαμόγελο του Παιδιού»: Παρέμβαση για βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Παρέμβαση για βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού», προωθήθηκαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του ώστε να εντοπιστεί η αρχική πηγή προέλευσης του βίντεο.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έχει προχωρήσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού», προωθήθηκαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του ώστε να εντοπιστεί η αρχική πηγή προέλευσης του βίντεο.

Η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε προανακριτικό στάδιο. Προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον εντοπισμό του αρχικού βίντεο, το «Χαμόγελο του Παιδιού» παρακαλεί τους πολίτες να αποφύγουν την αναδημοσίευση του βίντεο.

Τους καλεί επίσης να επικοινωνήσουν με την Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 -24 ώρες το 24ωρο, όλες τις ημέρες- καθώς και με τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, στο τηλέφωνο 11188, εάν θέλουν να καταγγείλουν κάποια επιπλέον πληροφορία.

Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»:

«Αναφορικά με το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με μια μητέρα και έναν άντρα ο οποίος φαίνεται να κακοποιεί ένα παιδί, σας ενημερώνουμε πως «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

  • Από τη στιγμή που έλαβε γνώση για το εν λόγω βίντεο προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία πάντα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας.
  • Προωθήθηκαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του, ώστε να εντοπιστεί η αρχική πηγή προέλευσης του βίντεο

Η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε προανακριτικό στάδιο. Παρακαλούμε θερμά, προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον εντοπισμό του αρχικού βίντεο, αποφύγετε την αναδημοσίευσή του στα social media σας.

Επικοινωνήστε με την Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 -24 ώρες το 24ωρο, όλες τις ημέρες- καθώς και με τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, στο τηλέφωνο 11188, εάν θέλετε να καταγγείλετε κάποια επιπλέον πληροφορία.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το ενδιαφέρον, τις κλήσεις, αλλά και τα μηνύματά σας, τα οποία αποτελούν πολύτιμη βοήθεια ώστε να καταφέρνουμε να βρισκόμαστε πάντα δίπλα σε κάθε παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη ή κίνδυνο».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή