Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Νεαροί στην κατάληψη Mundo Nuevo

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Νεαροί στην κατάληψη Mundo Nuevo

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια ξέσπασαν στη διάρκεια της διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη. Αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και ξύλα και απάντησαν με κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Στη συνέχεια, τουλάχιστον 20-30 αντιεξουσιαστές, σύμφωνα με πληροφορίες, εισέβαλαν στην κατάληψη Mundo Nuevo, στη συμβολή των οδών Σιατίστης και Φιλίππου, που είχε εκκενωθεί πρόσφατα από ΕΛ.ΑΣ.

Ακολούθησε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο – εκκένωσαν τον χώρο και προχώρησαν σε περισσότερες από δέκα προσαγωγές.

Είχαν προηγηθεί επεισόδια στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς και τότε διαδηλωτές κινήθηκαν προς το κτίριο της πρώην κατάληψης. Κάποιοι κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του, αναρτώντας πανό στην πρόσοψη του κτιρίου.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και ακολούθησε νέος γύρος επεισοδίων με τους συγκεντρωμένους να πετούν αντικείμενα κατά των αστυνομικών και τους τελευταίους να απαντούν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.


Η μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Με κεντρικό σύνθημα «Οι ζωές μας μετράνε», πλήθος κόσμου διαδήλωσε σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας σε συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας με αφορμή το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις περιλάμβαναν απεργιακές συγκεντρώσεις, το πρωί, στην Καμάρα από φοιτητές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, στο άγαλμα Βενιζέλου από εργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, από ενώσεις γονέων και από φοιτητικούς συλλόγους και έξω από το κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, την Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεσσαλονίκης, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ25 και τη ΛΑΕ-ΑΑ.

Η πορεία του ΠΑΜΕ κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στον ΟΣΕ, όπου και διαλύθηκε. Προηγουμένως, στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Εκεί κατέληξε και άλλη πορεία από εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μέλη οργανώσεων, καθώς και από εργαζόμενους σε ντελίβερι που ακολούθησαν κορνάροντας με τα μηχανάκια τους.

Η συγκέντρωση των εργατικών σωματείων κατευθύνθηκε στη συνέχεια με πορεία στο ΥΜΑΘ, όπου και κατέληξε, αφού πρώτα εκπρόσωποι οργανώσεων κόλλησαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στην καγκελόπορτα του υπουργείου.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή