Ανακοίνωση από το Αρσάκειο για το άγριο bullying σε 15χρονο μαθητή

Ανακοίνωση από το Αρσάκειο για το άγριο bullying σε 15χρονο μαθητή

Οπως αναφέρεται από τη διεύθυνση του Αρσακείου, θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκόμενων μαθητών.

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρσάκειο με αφορμή το άγριο περιστατικό μπούλινγκ που σημειώθηκε μέσα στον χώρο του ιδιωτικού σχολείου, με θύμα έναν 15χρονο μαθητή.

Οπως αναφέρεται από τη διεύθυνση του Αρσακείου, θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκόμενων μαθητών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός της ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκόμενων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ενορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Το bullying στον 15χρονο

Η ανακοίνωση έρχεται έπειτα από άγριο περιστατικό μπούλινγκ σε αίθουσα διδασκαλίας του σχολείου το οποίο σημειώθηκε την Παρασκευή το πρωί (31/3).

Εξι μαθητές, πέντε αγόρια και ένα κορίτσι, αρχικά ακινητοποίησαν έναν 15χρονο συμμαθητή τους και στη συνέχεια του πέρασαν πετονιά στον λαιμό και στο υπόλοιπο σώμα του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όταν οι δράστες έφυγαν από την αίθουσα ο 15χρονος έβγαλε την πετονιά από τον λαιμό και το σώμα του, πήγε στο ιατρείο του σχολείου για τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν αποκάλυψε την επίθεση που δέχτηκε από τους έξι ανηλίκους.

Οταν επέστρεψε σπίτι του, στα Μεσόγεια, η μητέρα του είδε τις εκδορές στον λαιμό του οπότε ο ανήλικος της αποκάλυψε τον «εφιάλτη» που έζησε.

Οι γονείς του κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία το βράδυ της Παρασκευής και την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Ο 15χρονος περιέγραψε την επίθεση, κατονόμασε τους δράστες, ενώ κατέθεσε πως η ίδια ομάδα του έκανε μπούλινγκ και άλλες φορές.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στις οικίες τους τρία αγόρια και ένα κορίτσι, που συνελήφθησαν. Οι μαθητές παραδέχτηκαν πως ήταν παρόντες στο περιστατικό και κατονόμασαν ως δράστες δύο συμμαθητές τους οι οποίοι δεν συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου.

Με προφορική εντολή εισαγγελέα τα τέσσερα παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα. Ο 15χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε επιφανειακά τραύματα στον λαιμό του.

Από την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία για τους έξι ανηλίκους, οι οποίοι κατηγορούνται για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και για παράνομη βία κατά συναυτουργία.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή