Έληξε η κατάληψη στο Θέατρο Ρεξ

Έληξε η κατάληψη στο Θέατρο Ρεξ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο βρίσκεται σε καλή κατάσταση

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάληψη στο Θέατρο Ρεξ, έληξε σήμερα, Δευτέρα, μετά από περίπου δύο μήνες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο βρίσκεται σε καλή κατάσταση. 

Στο τέλος του Μαρτίου, το Εθνικό Θέατρο καλούσε σε λήξη της κατάληψης με προθεσμία έως το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου για παράδοση – παραλαβή στους υπεύθυνους.

Η κατάληψη στο κτίριο Τσίλλερ έληξε στις 23 Μαρτίου του 2023. Ο Συντονισμός Εργαζομένων στον Χώρο των Τεχνών καλεί σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 5 Απριλίου, 1 μ.μ. στο Κατειλημμένο Θέατρο Ολύμπια

Η ανακοίνωση του Συντονισμού Εργαζομένων στον Χώρο των Τεχνών, δύο ημέρες πριν τη λήξη της κατάληψης:

Μετά από 50 μέρες κατάληψης του ΡΕΞ, το σώμα της συνέλευσης, οι καλλιτέχνες, οι εργαζόμενες/οι στις τέχνες, τα σπουδαστά, εμείς οι δημιουργοί του παρόντος και του μέλλοντος αφουγκραζόμεν@ τη στιγμή και την μεταβλητότητα του αγώνα αποφασίζουμε να βάλουμε μια άνω τελεία.

Μετά από 50 μέρες κατάληψης του κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου, ύστερα από μια σειρά πολυμορφικών δράσεων, ζυμώσεων, συνελεύσεων, συζητήσεων και ουσιώδους αλληλεπίδρασης εντός αλλά και εκτός καλλιτεχνικού κόσμου, η συνέλευση παίρνει την απόφαση να αποχωρήσει από το κτίριο ΡΕΞ.

Η απόφαση αυτή δεν έγκειται στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου, το οποίο φάνηκε πολύ κατώτερο των περιστάσεων και υπηρέτησε μια μετριοπαθή στάση. Η θέση του απέναντι στο πρωτοφανές κίνημα των καλλιτεχνών που δημιουργήθηκε, ήταν αναντίστοιχη της ιστορικότητας του αγώνα. Η σημερινή εντολή τους για διακοπή του ρεύματος τη Δευτέρα φανέρωσε πως υπηρετούν την πολιτική βούληση της εξουσίας όπως ορίζει και η θεσμική τους θέση.

Ο αγώνας δεν σταματάει. Η αγωνία μας για την ζωή είναι μια αστείρευτη πηγή ενέργειας και δημιουργίας του ανοίκειου, του καινούργιου, του άλλου και όλων όσων ονειρευόμαστε…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT