Πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της κακοκαιρίας

Πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία «Ilina» πλήττει την συμπρωτεύουσα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισχυρή κακοκαιρία «Ilina», που πλήττει την Ελλάδα, προκάλεσε προβλήματα στη Θεσσαλονίκη, όπου σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων. 

Το πρωί είχε σταλεί μήνυμα στους κατοίκους από το 112, το οποίο τους προειδοποιούσε για τα ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Ισχυρή είναι η βροχόπτωση στη συμπρωτεύουσα, ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι και, εξαιτίας των δυνατών ανέμων, έχουν πέσει δέντρα και αντικείμενα, χωρίς, ευτυχώς, να καταγραφεί κάποιος τραυματισμός. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι στιγμής έχει δεχτεί δέκα κλήσεις για πτώσεις δέντρων και δύο για αφαίρεση αντικειμένων.

Το απόγευμα, φορτηγό στην περιφερειακή οδό, στο ρεύμα προς δυτικά, εξετράπη της πορείας του στο ύψος της Ευκαρπίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται σε μία λωρίδα.  

Βροχερός είναι ο καιρός σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω έντονης βροχόπτωσης και υπερχείλισης του ποταμού Αλιάκμονα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη δημοτική οδό (παράλληλη της Εγνατίας Οδού), μεταξύ των οικισμών Νησελουδίου και Πρασινάδας, στην Ημαθία.

Xιονοπτώσεις καταγράφονται στα χιονοδρομικά κέντρα του Πισοδερίου Φλώρινας, της Βασιλίτσας Γρεβενών, του Σελίου Ημαθίας και του Καϊμακτσαλάν (Βόρας) στην Πέλλα.

Η κακοκαιρία «Ilina» προβλέπεται ότι θα φέρει και αύριο καταιγίδες στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία, όπως και στη Θράκη. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT