Στο «μικροσκόπιο» του Αρείου Πάγου η αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη

Στο «μικροσκόπιο» του Αρείου Πάγου η αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου να του διαβιβαστεί το βούλευμα με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Νίκος Σειραγάκης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου να του διαβιβαστεί το βούλευμα με το οποίο, ύστερα από 12,5 χρόνια εγκλεισμού του, αποφυλακίστηκε ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ασέλγεια εις βάρος 36 ανηλίκων στην Κρήτη.

Ο Ι. Ντογιάκος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζήτησε το εν λόγω βούλευμα προκειμένου να εξετάσει εάν έχει εμπεριστατωμένη ή όχι αιτιολογία, ή αν υπάρχουν ασάφειες και νομικά κενά στο σκεπτικό του. Στην περίπτωση που υπάρχουν, θα προχωρήσει σε αναίρεση του επίμαχου βουλεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, τα οποία με τη συγχώνευση έγιναν 220 και που σε πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25 και τελικά σε 20 με τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Οπως αναφέρει το neakriti.gr, ο Σειραγάκης καταδικάστηκε πρωτόδικα για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια εις βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το εφετείο.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Απριλίου του 2020 είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές των Γρεβενών, όπου τότε εξέτιε την ποινή του, όμως λίγες ημέρες αργότερα συνελήφθη για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισης και οδηγήθηκε στις φυλακές.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή