Στήριξη υπ. Υγείας σε Ηλιάδη μετά τις αναφορές Κούγια στη δίκη Πισπιρίγκου

Στήριξη υπ. Υγείας σε Ηλιάδη μετά τις αναφορές Κούγια στη δίκη Πισπιρίγκου

Το υπουργείο Υγείας δεσμεύεται ότι θα υπάρξει πλήρης νομική υποστήριξη στους γιατρούς που έχουν δεχτεί μηνύσεις

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, συναντήθηκε σήμερα ο εντατικολόγος και διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη, στον οποίο αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας μετά τη χτεσινή του κατάθεση στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Οπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, η πολιτική ηγεσία εξέφρασε την πλήρη στήριξη στο γιατρό για τη στοχοποίηση που δέχεται ίδιος και άλλοι γιατροί, ενώ θα υπάρξει πλήρης νομική υποστήριξη από την ΥΠΕ στις μηνύσεις που τους έχουν υποβληθεί, αλλά και σε μηνύσεις που θα κάνουν οι ίδιοι για την προάσπιση της προσωπικότητας τους.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας θα αναζητήσει τα πρακτικά της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου και σκοπεύει να κινηθεί νομικά αυτοτελώς, αν έχουν ειπωθεί πράγματα που θίγουν θεσμούς του υπουργείου.

«Εκφράζουμε την απόλυτη στήριξη μας στους θεσμούς του υπουργείου και ειδικά στον ΕΟΜ και στο θεσμό των μεταμοσχεύσεων, ο οποίος στη χώρα μας γίνεται με πλήρη ασφάλειά και διαφάνεια και από τις μεταμοσχεύσεις σώζονται εκατοντάδες ζωές ετησίως. Ειδικά μάλιστα τη στιγμή που σε ένα ήδη αυστηρό πλαίσιο προβήκαμε στην αναθεώρηση του, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών και των συμμετεχόντων και επομένως αποκρούουμε κάθε φωνή που με προκλητικό τρόπο δυναμιτίζει έναν θεσμό που σώζει ζωές», καταλήγουν πηγές του υπουργείου Υγείας.

Στη συνάντηση του κ. Πλεύρη με τον κ. Ηλιάδη ήταν παρόντες και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, καθώς και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

H απάντηση του Αλέξη Κούγια

«Δεν έχω άποψη τι επιπέδου υπουργός Υγείας είναι ο Πλεύρης, αλλά από αυτό που δημοσιοποιήθηκε, ότι δηλαδή, θα ζητήσει τα πρακτικά της δίκης Πισπιρίγκου για να κινηθεί νομικά εναντίον μου το υπουργείο, για τη μία και μοναδική ερώτηση που έκανα στον Ηλιάδη,
αντιλαμβάνομαι ότι δεν πρέπει να έχει και σοβαρή σχέση με το ποινικό
δίκαιο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας.

Στη συνέχεια, θέτει τα εξής ερωτήματα προς τον κ. Πλεύρη:

1) Με ποια ιδιότητα θα πάρει αντίγραφα της δίκης Πισπιρίγκου;
2) Είναι διάδικος;
3) Εκπροσωπεί το θύμα ή την κατηγορουμένη;
4) Είναι μήπως Εισαγγελέας;
5) Είναι μήπως Δικαστής;

«Η οποιαδήποτε ερώτησή μου αφορά τον Ηλιάδη προσωπικά και ακόμη και εάν αυτός ισχυρίζεται ότι τον συκοφάντησα, μόνο αυτός έχει δικαίωμα να υποβάλει μήνυση εναντίον μου και εναντίον της κας κατηγορούμενης, την όποιαν εγώ εκπροσωπώ. Καλό είναι να δημιουργούμε εντυπώσεις ενόψει των εκλογών, αλλά όταν έχουμε τελειώσει τη νομική απαγορεύεται να μεταβληθούμε σε Μαυρογιαλούρους», καταλήγει ο δικηγόρος.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή